Det måste vara jobbigt att vara emot allt som är bra

Av | 2010-06-24

Efter att ha läst artikeln om de socialdemokatiska planerna om de vinner valet är jag glad att jag står på Moderaternas lista.

När socialdemokaterna kallar allas vårt badhus ett skrytbygge blir man helt enkelt upprörd. Jag badar inte själv, men min dotter går i simskola och massor av andra ungdomar har haft fantastiskt nöje där inne. Vi har en sällan skådad aktivitet på Friskis och Svettis som är så viktigt för folkhälsan. Varje gång vi går in i anläggningen kan vi påminnas om att om Socialdemokraterna fått bestämma, skulle inget av det finnas, inte ens bowlingen och resturangen. Socialdemokraterna har röstat nej under hela processen.

Om Socialdemokaterna skulle fått bestämma skulle vi lappa och laga på det gamla kommunhuset till högre kostnader i längden än vad nybygget kostar. Då skall man betänka att man inte fått en stor samlingslokal och en polisstation i Hörby heller. Som tur är har Moderaterna visat ledarskap, tagit investeringskostnaden och bygger ett nytt, ändamålsenligt kommunhus. 

Alliansen har även renoveringen av Frostaskolan i byggplanerna. Jag vet inte om Socialdemokraterna i Hörby kommer klassa även den investeringen som ett skrytbygge. Men de extra lärare som de tänker sätta in i skolan, kommer få fortsätta jobba i en dålig miljö. Det lär knappast förbättra studieresultaten för Hörbys ungdomar. Tommy Hall har inte ens räknat på vad deras skattehöjning skall användas till i skolan. Hur många lärare får man för 0.75kr  skattehöjning?

Sammanfattningsvis är det tur att Socialdemokaterna i Hörby inte har tillgång till resurserna i kommunhuset ,och då tänker jag på våra pengar som vi har betalat in i skatt. För vilket populistiskt missnöjesparti vill begå självmord och regera med Socialdemokraterna i Hörby?

Pingat till intresseant.se

Ett svar på ”Det måste vara jobbigt att vara emot allt som är bra

  1. Lars Ahlkvist

    Ett extra bekymmer med socialdemokraternas alternativ, förutom att de verkar vara emot Sportcentret som är viktigt för bättre folkhälsa och inflyttning är att de inte vill satsa på det som lärarna tycker är viktigast för skolan.

    Ingenstans i deras budgetramar vill de satsa en enda krona på fler lärare i grundskolan. Och det är något som behövs. Vi gjorde en liten satsning på det i fjor, nu behövs det mer. Men där är inte (S) ett stöd. De har ingenting att komma med.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.