Men nu måste väl måttet ändå vara rågat?!?!

Som den pliktskyldiga samhällsmedborgare som jag är (…) så prenumererar jag på socialnämndens protokoll. Oftast så kollar man protokollet lite sporadiskt men sällan blir mina ögon stora som tefat.

sn_prot_mail

Mail från kommunen

Men nu har detta inträffat två gånger på 10 minuter. När jag läser Protokoll Socialnämnden 2017-02-06 så undrar jag om gudarna på kommunhuset har blivit tokiga.

§32 om att en boende koordinator skall anställas för att hantera kommunplacerade flyktningar som kommunstyrelsen skall finansiera. 56 lägenheter skall fram – det måste vara som att pressa vatten ur en sten att fixa fram det i attraktiva lägen i Hörby. Det måste vara den första kommunanställda trollkarlen i Sverige!

Men det var väl inte mer än väntat att ytterligare administrativ personal skall anställas i en tid när kommunen egentligen behöver göra precis tvärt om. Men det tar inte slut där; Boendekoordinatorn skall även arbeta med att ”alla fastighetsägare i kommunen upprätthåller en god standard, rimliga hyror och deltar i kommunens inkluderande social och integrationsmål.”

Detta måste vara sista steget i socialismen, att kommunen ålägger alla fastighetsägare att jobba för kommunen. Otroligt!

Ärende nummer två i samma protokoll under rubriken ”§33 Pågående avtal” så säger man upp avtalet med Strandpärlan som driver HVB hem. Ägarna är före detta kriminella och nu visar det sig att barn på boendet i januari blivit utsatt för övergrepp och att verksamhetsledningen sedan hotat barnet med repressalier om händelsen polisanmäldes.

Helt rätt att säga upp det avtal som ordföranden i nämnden, Hans Frank från Liberalerna, på eget bevåg tecknade med brottslingarna. Vad som är anmärkningsvärt är att samma Hans Frank har stått i Fullmäktige och prisat samma verksamhet för att deras organisation är professionell. Speciellt så var verksamhetsledningen bra, enligt Frank.

DSC_0019

Hans Frank från Liberalerna i fullmäktige i Hörby prisade Strandpärlan

Det är fullständigt obegripligt hur man kan ens tänka sig att stanna kvar efter denna serie av misstag, övertramp och sedan levererade desinformation till kommunens högsta demokratiska organ. Själv säger Hans Frank att han inte ångrar någonting (Skd 2017-02-07). Och det är inte bara äventyret med Strandpärlan som Hans Frank är ansvarig för, utan även för det faktum att Socialnämnden går back återigen trots en budgetinjektion inför förra året som man inte sett maken till.

Med vilken trovärdighet kommer Hans Frank nästa gång stå i talarstolen och berätta om Socialnämndens verksamhet, om hur ekonomin är på rätt väg när den är på villovägar, om hur bostadsförsörjningen kan säkras med ytterligare en tjänsteman, hur bra personalen uppfattar verksamheten när det skall sparas 8,4 miljoner.

Det är inte ofta jag säger det, men Hans Frank måste avgå från sin poster – förtroendekapitalet är lika slut som Socialnämndsbudgeten.

Andra bloggar med etiketterna: , , , ,

Etiketter: , , , ,

3 svar till “Men nu måste väl måttet ändå vara rågat?!?!“

 1. Margareta Rosvall skriver:

  Som du skriver…..ja, gudarna på kommunkontoret har blivit tokiga!!! Vad ger dem rätt att lägga sig i och styra över fastighetsägarna??? Det luktar diktatur lång väg! Hyrorna skall vara rimliga, säger de! Jag vet inte någon på kommunen som kan räkna (ser vi på fastighetsköp och -försäljning bl a)….hur skall de då kunna bestämma över fastighetsägarna som behöver ha lönsamhet för att underhålla sina hus mm mm Hur tokigt får det bli, men det kommer väl mera!!!

 2. Stefan Borg skriver:

  Problemet för socialnämnden är att nämnden inte kan stoppa anvisningarna från migrationsverket, utan är tvungen att hantera bosättningen på något sätt, och så billigt som möjligt. Ska bosättningarna stoppas så är det bara kommunstyrelsen som kan ta ett sådant beslut, och därför valde jag att inte stoppa ärendet i socialnämnden, utan avvakta tills den låg på kommunstyrelsens bord. Och där gick det som vanligt: den styrande koalitionen körde över den samlade oppositionens avslagsyrkande med 7 röster mot 6; vi får en ny boendekoordinator till det facila priset av 550000 kr/år.

 3. Per Elis Jansson skriver:

  Som pendlare upp till Jönköping så har jag haft förmånen att läsa om flyktingboendet i en bilhall som kommunen har satt upp till ensamkommande vuxna män. Naturligtvis klagade de boende på bostäderna men det fanns även en förståelse för att Jönköpingskommun inte tänkte fixa lägenheten med vätterutsikt åt dem och de gav uttryck för att det fanns en vilja att själva ordna sin boendesituation.

  Det viktiga här är insikten om att man i Sverige själv är sin lyckas smed. Tyvärr pekar samhället inte i den riktningen då staten/kommunerna går åt ett annat håll där man försöker ta över/reglera hyresmarknaden som ger uttryck för i förslaget.

  Naturligtvis finns det plats för dessa nyanlända, men skall man ha kvar marknadsekonomi kommer det kosta up-front, vilket ingen socialist ens kan tänka tanken. Då är regleringar en så mycket lättare väg att gå.

  Gissar att man kunde fixat fram behovet genom att kortsiktigt satt upp containerboende. Ingen av de som kommer skall långsiktigt vara i behov av en kommunal nödbostad, eller har inte kommunen en högre ambition i integrationsarbetet?

Lämna ett svar