Avgå-kraven duggar tätt, nu även från (S)


Susanne Meijer klagar på oss Moderater i Socialnämnden på sin blogg. Visst är ordet fritt men låt oss problematisera lite:

I mars månad ville Socialdemokraterna jacka upp budgeten för socialnämnden med 23 miljoner efter en skakig prognos från ekonomikontoret. I april pekar resultatet på -19 miljoner. Vi informerar kommunstyrelsen om vad vi gör och fortsätter på den inslagna vägen.

På april månads fullmäktige presenteras revisionsrapporten och den summerar socialnämndens verksamhet som varande bristfällig i styrningen, ledningen, uppföljningen och kontrollen av verksamheten.

Under stora delar av 2011 pågick det en konflikt inom nämnden vad som var det prioriterade områdena att arbeta med. Från Moderaterna och Centerpartiet var det just de fyra momenten som revisionen pekade på som vi jagade på för att komma till rätta med. Visst hade vi en uppförsbacke även internt inom alliansen att få till det nödvändiga fokuset, men vi har tagit oss fram. På inget steg av denna resa har vi haft Socialdemokraterna med oss. Dessa har gärna och ofta tittat åt andra håll och kollaborerat med andra agendor.

Jag vet inte efter vems pipa som Socialdemokraten Susanne Meijer dansar – men helt plötsligt, efter att kommunalrådet och socialnämndens avgående ordförande kräver avgångar till höger, mitten och vänster, så kommer även socialdemokraterna med samma krav. Är det en tillfällighet att grupperingen har samma budskap? Vem är det som spelar på vilken planhalva?

Susannes budskap är att vi skall styra eller avgå, och budskapet tillbaka är nu som tidigare att vi sitter kvar och styr. För vad kan vara värre än att ha ett parti vid rodret som på lösa boliner vill skotta in 4 miljoner i en verksamhet utan fakta om de behövs eller inte, precis det beteende som revisionen kritiserade. Så när Hörbyborna kommer till val 2014 kommer man kunna titta tillbaka på en attityd till skattepengar som få väljare verkligen vill se.

Även kan vi på ovan blogg se en ny Wahlgrenare:

Miljöpartiet kanske skall släppa fram sin nya ledamot Erik Ridderby, det är dags med nya tag.

Socialdemokraterna lanserar med friskt mod miljöpartistiska kandidater. Det är ingen måtta på galenskaperna denna våren. Är det ett Wahlsamarbete vi ser?

7 svar på ”Avgå-kraven duggar tätt, nu även från (S)

 1. susanne meijer

  Hej, Per Elis, det var inte mycket att läsa , jag trodde i min enfald att du skulle politisera lite mer.
  Jag har skrivit lite på min blogg, som du om du orkar kan roa dig med att läsa 🙂

  Svara
  1. Per Elis Jansson

   Absolut orkar jag läsa! Din blogg är jättebra för debatten, trots att du skjuter på mig… eller tack vare? Jag måtte vara galen…

   Oroa dig inte för din enfald – Moderaterna tror på mångfald i tanken så det väger upp gott och väl! 😉

   /PerE.

   Svara
 2. Johan Månsson

  Hej Per-Elis. Ganska intressant vilka olika uppfattningar man kan få av personer beroende på vilken belysning man ser dem i. När jag läser din blogg här får jag ju nästan uppfattningen att du uträttar något i nämnden, vilket jag så fall måste ha missat. Men du ska ju helt klart fortsätta skriva, det är ju trots allt inte så många av de som läser din blogg som sitter i nämnden och vet hur det är.
  Trevlig 1:a Maj!
  /Johan

  Svara
  1. Per Elis Jansson

   Hej Johan, visst var jag inte där förra mötet, men budgetrapporten skickas ju ut via mail och den nådde hela vägen till Indien. Numera har vi femklövermöten så jag var informerad om det i min mening balanserade svaret och att-satserna till beslutet. Där med äga jag rätt till en åsikt.

   Jag som trodde att de flesta av läsarna till bloggen var socialnämndsledamöter… ack vad jag bedrog mig.

   Jag ämnar också demonstrera på första maj – dricka upp min kopp morgonkaffe, på träskorna och moderatjackan, gå ett varv runt huset och sedan sätta min ner och njuta av trädgården. Därmed har vi båda uppnått lika mycket. Det kanske blir en Youtube video om det – till din ära i så fall!!! 🙂

   Svara
 3. Exilskåning

  Uppriktigt sagt är väl betydligt mera såväl intressanta som motiverade frågor dessa:
  Efter vilken pipa dansar du, Per Elis?
  På vilken planhalva spelar du egentligen, Per Elis?
  Vems ärenden går du egentligen, Per Elis?
  Du verkar inte tillhöra den styrande femklövern. Och inte heller oppositionen, i vart fall inte i formell mening. Man kan misstänka att du huvudsakligen går dina egna ärenden – måhända med sikte på personvalskampanj inför kommande val. Du lär inte få särdeles många röster vare sig från femklöver-kompisarna eller från de röda väljarna. Ibland blir det så illa när man försöker sitta på alla stolar samtidigt, och hamnar mittemellan…

  Svara
  1. Per Elis Jansson

   Hej, varken femklöverkompisar eller kommunister röstar på mig, utan vanliga Hörbybor. Kanske till och med du kan flytta hem igen och ge mig din röst… 😉 Tack för att du läser bloggen, trots att du är i förskingringen!/PerE.

   Svara
 4. Medborgare

  Susanne Meijer irrar runt och tycker en massa , ofta utan substans tyvärr. Nu vill hon fria till MP och för inte så länge sedan var det kommunalrådet hon uppvaktade. ( KF i januari 2012 )Hon söndrar i politiken och i sitt eget parti. Går dte framåt för S i nästa val tror jag inte det är Meijers förtjänst!
  Per Elis kan gå i sitt 1a majtåg och skandera; Cimmerbäck och Meijer, Ahlkvist lakajer!

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.