Det andas populism i artikel om socialchefen

Skånska dagbladet berätta om konstnaderna för bytet av socialchef – i runda slängar en miljon. Men faktum är att avtalet är ingalunda särdeles generöst med anställningsvillkoren som socialchefen verkar under; rätt till ömsesidig omedelbar uppsägning utan anledning. Behöver man byta socialchef så är det här vad det kostar. Avtalet med nästa socialchef kommer se ut på liknande sätt.

Kom ihåg när förra socialchefen, Eva Rehnlund, skulle sparkas. Den avtalsbrytningen kom till stånd efter skadestånd och två årslöner – inte speciellt förmånligt för kommunen.

Jag menar att detta är en kostnad vi måste ta och att det är rätt att ta den nu. Lösningen med att lyfta upp Ingrid Larsson som ställföreträdande socialchef, och ta in en konsult som biträdande socialchef tycker jag är en bra övergångslösning.

Det verkligt tråkiga med dessa turer är att det drar fokus från det viktiga arbetet med att skapa en effektiv verksamhet. Hjältarna i den grå vardagen får sällan några rubriker i media. Ett bra utvecklingsarbete präglas av succesiv förändring och kräver en enorm uthållighet med fokus på brukarnytta. Har man inte de mentala långsiktiga förutsättningarna så kommer detta inte att hända. Här har vi det stora problemet, enligt min mening.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.