Dubbelfel av politiken i Hörby… igen.

Vi kommer alla ihåg det skandalösa fullmäktigemötet i oktober förra året… den bisarra föreställningen där centerpartister kuvade sig under den socialdemokratiska piskan där man övergav vallöften och i princip även sin gröna själ för att få sitta med vid köttgrytorna i Hörbyadministrationen.

Nåja, då i oktober så skulle en allomfattande plan tas fram för att komma tillrätta med det politiska problem om att oppositionen tagit ledarskapet i solcellsfrågan. Redan i februari skulle arbetet sättas igång… och nu har vi sett resultatet.

Jag läser kommunstyrelsen protokoll 2017-06-07 §167 att man skall ta ner bygglovstaxan för solceller till noll kronor. Nu måste väl initiativet vara återerövrat av majoriteten genom att neutralisera problemet? Med skattemedel trixar Susanne Meijer ett politiskt taktiskt problem genom att leverera en lösning som är felaktigt på så många sätt.

Man blir bara förvånad över idiotin som pågår och att ingen kan skicka lite vett till den styrande skattejuntan som sitter vid styret i Hörby. Två fundamentala problem:

1. Ett år efter den första katastrofen så har man fortfarande krav på att fastighetsägaren skall ta fram dokumentation, ritningar, eventuellt med arkitekt, för att få sätta upp en solcellspanel.

2. Hela administrationen av dessa bygglovshandlingar, utredningar och beslut skall nu skattesubventioneras i och med att man tar bort kostnaden för den sökande – man överger principen att det skall vara till självkostnad för den sökande.

Det uppenbara är punkt nummer ett – förmyndarsamhället som Socialdemokraterna vill ha genom att de övriga den den styrande regnbågen tillåter det.

Det kanske mer, men mindre uppenbara, problemet är att man skattefinansierar handläggningen för att behålla politikens kontroll över medborgaren och dennes frihet.

Detta är dubbelfelet i beslutet: Man använder de skattemedel, en skattehöjning som man sa skulle gå till mer hemtjänst och andra behövande, för att kontrollera medborgaren genom onödig byråkrati.

Vår plikt som liberaler är att sträva efter mer frihet för individen – det innebär inte att vi ger mer pengar till Susanne Meijer för att hon skall ta sig friheter för att kontrollera oss och det vi vill göra med våra liv.

Min fråga till Hörbys borgerliga politiker är varför ingen tar fighten för oss? Varför det inte finns tillräckligt med ryggrad hos en majoritet borgerliga politiker att fatta ett beslut som minskar kommunal byråkrati, sänker behovet av skatter och ger mer frihet till medborgarna?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.