En hård dag i trädgården är bra för tillväxten

Oj, oj, oj så dyrt det blev att komplettera rabatten ut mot vägen med tre buskar. Det var i slutet av förra veckan som jag noterade att det var dålig fart på de befintliga buskarna. En visuell inspektion av området gav vid hand att ytterligare buskar behövdes för att komplettera.

Idag har jag shoppat loss så det stod härliga till. Åkte till Flying plantshop och köpte  de tre buskarna för 283 kronor. Sedan körde jag förbi lanthandeln i Osbyholm och impulsköpte penseeer sedan vidare till Ludvigsborgs ICA nära butik och handlade täckbark, planteringsjord, rohdodenronjord och kojödsel för inte mindre än  660 kronor. Men i dessa ingick ett wienerbröd som jag belönade mig med efter all denna ansträngade shopping. Man får trösta sig med att det är bra att spendera pengar för att hålla ekonomin i landet igång.

Tyvärr hade jag inte tillräckligt med fiberduk för att fullföja buskplanteringen så projeket är uppskjutet. Vad som dock slutförts idag är penséplanteringen.

Vid ingången till det stora huset står två stora kopparbehållare där det tidigare har funnits penséer i. Dessa var nu borta och koppar behållarna var fulla med gammla löv och en hel del singel från det intensiva snöskottandet under vintern.

En task force skickades ut. Trädgårdstraktor med släp, fullutrustad för penséplantering. Två påsar lecakulor, en påse planteringsjord och 24 penséer. (På bilden ses de tre buskarna som inte kom i jorden under dagen.) Totalkostnade för materialet var 234 kronor. Ner med grepen och ur med löven och den gamla jorden.

En påse leca kulor, en halv påse planteringsjordoch 12 penséer i varje behållare. Tio minuter senare är allt klar och jag åker vidare till nästa projekt som är blåbärsbuskarna i en annan del av trädgården. Men det är en annan historia.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.