En titt bakom kulisserna med filmtajm

Återigen har Hörbybornas vardag förgyllts av ett spännande kommunfullmäktige. Nytt för dagen var en punkt när kommunalrådet fick berätta om regimens förträffliga exekvering.

Bland annat berättades det om kommunens internationella engagemang som verkar gå som tåget, om än ljusår från kärnverksamheten som jag tidigare berättat om. För att ytterligare få bekräftelse på vår kommunala storhet så har det producerats en film om kommunens internationella sopsortering i demokratins tjänst.

Filmen avslutades med kommunalrådets kommentar ”jag stänger ner nu – det blev inte så bra” – tyvärr gällde det bara filmvisningen, som inte heller den fungerade. Nedstängning av utrikespolitiken verkar inte ligga i farans riktning.

Närmare kärnverksamheten låg dock raset i näringslivsundersökningen där Hörby kommun åker jojo i rankingen. Kontentan var att varken energiregler eller kompetensförsörjning var inom kompetensen för kommunen, två områden där kommunen hamnade på låga poäng.

Om man läser Svensk Näringslivs ranking för Hörby och sorterar på förändringarna så är det andra saker som sticker ut som ligger inom kommunala kompetensen

sn_horby1

Sortering på de största tappen och de av kommunalrådet markerade fokusområdena. Tabells källdata

Det statistiska signifikansen är låg men det finns två områden där man kan se en trend över tiden som kontinuerligt försämras är skolans attityder till företagande samt politikernas attityder till företagande, två områden som ligger mycket nära politiken och kommunen.

Varken kommunalrådet eller näringslivschef lyfter dessa eller andra kommunalnära områden. Detta tycker jag är intressanta attityder.

Så om denna dagordningspunkt med en predikan är en återkommande företeelse så har vi kommuninvånare fått ett gyllene tillfälle att att titta in bakom kulisserna vad som händer i huvudet på ytterligare ett kommunalråd, blogg eller inte.

Nästa blogg om KF-mötet handlar om tidernas ickebeslut. Men nu blir det filmtajm.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.