Ett försök att göra världen lite bättre

Idag var det en resa till sopstationen i Höör som var i planen. Vaknade tidigare än normalt men då fanns det tid till att göra en gedigen walk-about runt domänerna här hemma för att hitta ytterligare material för resan.

I vanliga fall åker jag omkring i en V70 när det skulle räcka med en Mini, men idag blev jag påmind om varför jag kör V70 – det går att lasta en massa skräp i den; gipsskivor, trä, glas, glasull och en massa annat smått och gott; det mesta resultatet av en köksrenovering.

Som en del av renoveringen blev min gamla micro, som det inte är något fel på, överflödig. När det är dags att lasta in den, drar jag mig till minnes ett nyhetsinslag från gårdagen; i Tyskland finns ett förslag för att begränsa kastandet av fungerande elektronik.

Jag kände att jag tyckte det var otroligt att det slängs så mycket fungerande. Nu stod jag där med samma problem. Jag tar inte med microvågsugnen till tippen. Nej, jag står upp mot konsumtionsvansinnet! Detta är en vattendelare i mitt liv!

Micro för avhämtning

Nu när jag har kommit hem igen så står min full fungerande micron på golvet i garaget – vad skall jag med den till…

Så, kära läsekrets – kom och hämta en gratis microvågsugn; ring mig på 07020489772. Det finns även ett IKEA överskåp, 50cm brett, att hämta för den intresserade.

Miljöhjälte på tippen taget av kollegan

Samtidigt med mitt brott från slit- och släng-kulturen, genom att inte slänga knappt slitna saker, vill jag nu officiellt  även deklarera att jag finner en enorm tillfredsställelse i att slänga saker.

Vart dessa kontraster,  i minst ett avseende motsatta känslor, kommer ta mig i framtiden vet jag inte. Time will tell…

3 svar på ”Ett försök att göra världen lite bättre

 1. debattvillig

  jaha!
  så säger du inget? va fan P-E jag har hela vinden full etc. kunde bjudit på soppan och en back öl som tack för hjälpen 😉
  kunde till och med kunnat ställa upp med en matlagningskurs *ASG*

  Svara
 2. Anita Ullmann

  Bra Per-Elis!

  Du är ju på rätt väg att följa EU:s avfallsdirektiv som innehåller bl.a. avfallshierarkin:

  1. Förebyggande
  2. Förberedande för återanvändning
  3. Materialåtervinning
  4. Annan återvinning, t.ex. energiåtervinning
  5. Bortskaffande

  http://ec.europa.eu/environment/waste/framework/images/prevention.jpg

  I Sverige är vi faktiskt duktiga på det området jämfört med övriga medlemsländer! Det vi kan bidra med för att se till att minimera problemen globalt är att förbättra situationen i resten av världen. Det är nämligen så att det gynnar oss om alla hushåller med resurserna och om vi minskar antalet deponier med sina metanustläpp.

  Svara
 3. Torbjörn Malvå

  Utmärkt Per-Elis!

  Detta är rätt väg!
  Ett tips är att använda Blocket för begagnade prylar eller så finns det på Facebook grupper för återanvändning.
  Visst är det även naturligt för oss Ludvigsborgare att använda Höörs sopstation. Det är bara halva vägen jämfört med Hörbys sopstation.
  Vi Ludvigsborgare har även ett guldläge vad det gäller närhet till järnväg. Synd bara att vår kollektivtrafik inte fungerar. Ett utökat samarbete med Höörs kommun skulle rent geografiskt löna sig.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.