Ett oreflekterat turismsamarbete

Idag läser jag i tidningen om Eslövs samarbete med Uganda. Uganda har antagit lagar som straffar homosexuella med långa fängelsestraff. En hel värld är i uppror över detta vansinne men Eslövs kommun tuffar på som vanligt.

Vi i Hörby vet hur angelägna dessa projekt är – vi har satt upp ett stängsel runt en soptipp i Namibia efter ett antal politiker- och tjänstemannaresor till detta fjärran land.

När jag idag på morgonen första mars 2014 läser i Skånskan att Eslöv har ett motsvarande sopprojekt i Afrika inser jag vilken folkrörelse ICLD-projekten är. Jag inser även att dessa projekt är fullständigt okoordinerade. Här har vi något att jobba med – kanske kan vi få Leader-pengar för denna koordination?

sa_a380

South African A380

Mitt förslag är att vi i Mittskåne bildar ett flygbolag och köper in en A380 som kan flyga mellan Eslöv international airport och allehanda Afrikanska destinationer. Kabinfaktorn kommer inte bli ett problem med tanke på alla våra ICLD-projekt.

Och om det skulle hoppa av några skånska politiker så är det inga problem med att fylla upp övervåningen med afrikanska diktatorer som vill njuta av vår fantastiska natur, i den mån den skyddats från vindkraftsparker.

Så när jag i fullmäktige i måndags konstaterade Mittskåne-projektet varandes visionslöst, då visste jag inte hur ett visionsfullt projekt skulle kunna gestalta sig. Nu vet jag det – här är ett turismsamarbete med ambitionsnivå som anstår våra mellanskånska kommuner.

Med dessa visdomsord vill jag önska alla mittskåningar en trevlig helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.