Förmöte inför Socialnämndens arbetsutskott

Eftermöte i vanlig ordning på parkeringen bakom hotellet. Från vänster Staffan, Lars, Per-Elis, Venche, Bengt och Maria. Foto W. Sandin

Lördagsförmiddagen spenderades med alliansens socialnämndsledamöter. På måndag är det socialnämndens arbetsutskott, en kort synch innan mötet var bra.

På agendan står bland annat försörjningsstödet, både delegationen och riktlinjer, samt motion och medborgarförslag. En viktig punkt är att justera den ekonomiska ramen efter den förväntade resultatet för Socialnämnden. På förra nämndmötet rapporterades ett underskott på 18,9 Mkr. Efter de förutsättningar som ges är det i linje med vad socialnämnden kommunicerade i september.

Beslutet om den nya organisationen har dragit ut på tiden – vi är på rätt väg men det tar tid att vända skeppet. Kostnaden för introduktionen av organisationen är ännu okänd, och som många andra organisationsförändringar är den svår att uppskatta. Dessutom skall vi ta tag i några eftersatta områden som även de kommer att innebära ökade initiala kostnader för att uppnå de resultat vi önskar.

På mötet var även Kamer och Martin med men avvek i förtid – jag förstår inte det; precis som om man har något annat att göra en solig lördag när ogräset har full fart i trädgården…

26 svar på ”Förmöte inför Socialnämndens arbetsutskott

 1. susanne meijer

  Hej
  Kostnad för introduktionen av ny organisation, jag trodde att ni i femklövern sa att det inte skulle kosta något, endast bespara ??????????????
  Om jag minns rätt så var det delar av arbetsmarkansenheten som ej var finansierad. Men introduktion?

  Svara
  1. Per Elis Jansson

   Hej Susanne, alla omorganisationer har en kostnad. Min erfarenhet från industrin säger mig att den verkliga produktivitetsbortfallet på grund av omorganisationen självt, oron före eller turbulensen efter, är otroligt svår att uppskatta men väldigt lätta att underskatta.

   I det långa loppet är jag, liksom stora delar av övriga nämnden, övertygad om att förändringarna innebär besparingar.

   Svara
 2. Lars Ahlkvist

  Härligt att se alla fem partierna i femklövern så samstämda
  På samma bild. Grattis till det fina förarbetet :-))))))))))))

  Svara
 3. Lars Ahlkvist

  Whoooooops!! Ni glömde att kalla Kd, Mp och Fp! Står ni verkligen för femklöversamarbete i praktiken!

  Ja, er får man skämmas för! Dags för skärpning, det är bara två år tills nästa val. Och då krävs det ryggrad och integritet för att få väljarnas förtroende. 🙂

  Tror inte ni hinner, eller ens vill, hitta det. Stackars förtappade själar!

  Svara
  1. Axel Eriksson

   Jag tycker inte att ledamöterna och ersättarna i Socialnämnden är förtappade själar. Däremot kan man ifrågasätta den moderat som hyllar Socialdemokraterna och håller Miljöpartiet under armarna. Jag tycker inte du ska tala om ryggrad eller integritet.(Detta är vad man läser i tidningar och på bloggar samt hör när man rör sig i byn)

   Svara
  2. Debattvillig

   Anstår det ett kommunalråd att kalla någon för en förtappad själ?
   Sen ryggrad? Jo man slutar aldrig förvånas av dig Lars.
   Du om någon är ryggradslös och ruskigt feg. Det är synd att du inte lyssnar på omvärlden och medborgarna. Du kanske hade kunnat lära dig nåt?

   Svara
 4. Lars Ahlkvist

  Hehe, jag är van att lyssna, men det förutsätter att alla bjuds in. Inte som den här inkompetensbrigaden beter sig. Med stöd av de anonyma nitternissarna med debattvillig m fl i spetsen:-)

  Svara
  1. Debattvillig

   Inkompetensbrigad?
   Nitternisse?
   Återigen, anstår det ett kommunalråd att tycka och uttrycka sig såhär om medborgarna? Anstår det ett kommunalråd att utan att veta vem han pratar med att gå i brutalt barnslig polemik?

   Skulle tippa på att du suttit med väninnan Jane Cimmerbeck över en kopp kaffe och gnällt iom att du är så bitter just nu.
   Men det är väl så att maffian har tagit över om man ska lyssna på dig.
   Ska vi inte träffas upp och se om du tycker likadant när du får berätta det över en kopp kaffe? Eller du dricker bara kaffe med väninnan tidigare nämnt?

   Svara
 5. Staffan Salomonsson

  Det var femklövern i arbetsutskottet i socialnämnden som hade möte. Kd var bortrest och inkallad var Fp, men kom inte. Mp sitter inte längre i au. Alltså var alla kallade av Venche på uppdrag av mig.

  Efter hade vi, tillsammmans med övriga Moderater i socialnämnden, ett möte där vi diskuterade den allmänna politiska situationen.

  Svara
 6. Lars Ahlkvist

  Nitternissar= bitternissar. (debattvillig = bittermedborgare) Autocorrect ställer till det ibland:-)

  Har pratat med många och har fått en bra och sann bild av Venches spontana kallelse som exkluderade – än en gång, det har hänt så ofta förr. Ett skäl till att vi nu har en ny moderat gruppordförande nu i Soc. Fast de synpunkter jag hör nu om hur det är att leda denna grupp är densamma som under förra gruppledaren. Skulle inte önska någon detta hemska uppdrag i framtiden. Hög tid, hittills mycket snack men lite hockey, för förändring. Framförallt dags för alla med riktig integritet att visa det.

  Och bilden är lika nu. Den moderata politbyrån, ledd av Venche och PerElis, understödd av Skerup, härskar och förtrycker. Många öVtiga inblandade hoppas på förändring, många vågar inte riskera exkludering och reporessalier.

  Anonyma, bittra Debattvillig vill inte ha mothugg från mig som står för mina åsikter – förstår varför. Det var i debattklimat som dessa, som de ovan nämnda står för, som en gång Hitlers regim växte fram. Var populär, rensa ut de som säger mot, se till att de svaga håller med. Vi som har lärt av oss historien går aldrig med på dessa svinerier. Nånsin. Sker inte på min vakt.

  Svara
 7. Debattvillig

  Återigen gör kommunalrådet en koppling till 40 talets Tyskland. Kan det bero på att kommunalrådet är gammal nog för att ha upplevt det möjligen? Tål att tänkas på.
  Faktum kvarstår att kommunalrådet för en Tolgfors och smiter med svansen mellan benen och svarar inte på frågor. Inget jag förde fram gick du i svaromål på, heller inte min invit om kaffe för att se om du står för samma åsikter IRL om kommunalrådet med sin ålder till trots, vet vad det innebär.

  Svara
 8. Lars Ahlkvist

  Född 57, så kanske Du kan räkna själv…? Eller be nån ungdom i din närhet om hjälp:-)

  Har inte sett att Du fört fram några substantiella frågor som föranleder svar. Men lämna gärna Ditt visitkort med telefonnummer i kommunhusets reception för möjligheten att framstå som en person värd att ta på allvar, och inte bara ett påhittat, bittert kräkpulver. Såna brukar ju inte framträda på riktigt, så jag kan gissa att Du bara snackar, utan att visa flagg. Patetiskt i så fall, glad om Du motbevisar och framstår som seriös. Mitt hopp om det är tyvärr närmast obefintligt, men Du får gärna växa upp.

  Svara
 9. Debattvillig

  Varför tar du inte dessa påståenden och frågor internt Lars?

  Sen är Staffan S gruppledare. Dansar han efter venche och Pelles pipa iom han står upp för dom eller e han hotad av dom?

  Sen gällande kaffet. Vi kan mötas i cafeet måndag förmiddag kl 11. Du bjuder på kaffet IOM jag står för att jag kommer.

  Svara
 10. Lars Ahlkvist

  Det som vädras externt (kräks upp externt) behöver nog tas på samma sört & vädras externt, om inte kräkarna ska få fritt fram:-)

  Hehe, bra ide om möte. Inget jag tvekar på, gillar att stå för mina åsikter, mer än jag sett från andra så här långt.

  Svara
 11. Debattvillig

  Bra!
  Vi möts utanför kommunhuset kl 11 på måndag 14:de
  Du bjuder på kaffet så tar vi en diskussion. Boka helst upp en konferensrum eller så bjud på kaffet på kontoret så slipper vi hela kommunens skvallrande öron och ögon.

  Så får vi se om du anser samma sak även då som nu.

  Svara
 12. Pingback: Vart tog den gula tröjan vägen? | Lars Erikssons Blogg

 13. Grön Ungdom Hörby

  Herregud, ett tag sen jag besökte din blogg Per Elis och läste detta för att jag såg att här var många kommentarer. Debattvillig går hårt åt Lars Ahlkvist och Jane Cimmerbeck i de första kommentarerna, Lars kontrar bra, debattvillig går in på Lars ålder i brist på annat och återigen är nivån nere på en oerhört låg nivå. Vad är det som gör att du (Nån mer?) inte tycker Lars har någon ryggrad eller integritet? Länka gärna till någon tidningsartikel där han inte har någon sorts ryggrad eller diverse… Till och med jag som är ung som fåglarnas bo har förtroende för kommunalrådet, men har desto mindre förtroende för vissa sorters väljare, debattörer och politiker. När i hela Hörbys historia ska vi få en ordentlig politker som verkligen vågar stå för sin åsikter? Ge mig sex år så ska vi se… 😉

  Svara
  1. Per Elis Jansson

   Ser fram emot när du är med i loopen i fullmäktige. Ring mig så kan vi diskutera ett annat perspektiv av händelserna som jag gissar att du har erhållit en något vinklad version av./PerE. +46702049772

   Svara
   1. Grön Ungdom Hörby

    Jag ringer dig mer än gärna. Men kommentaren var inte riktad till dig Per Elis, den var riktad mot ”Debattvillig”. Men jag tror jag ringer dig ändå…

    Svara
 14. Debattvillig

  Har suttit och lurat på att svara på denna något hockeyinriktade retorik, men visst du ska få ett svar.

  Du har de facto inte följt debatten som föregåtts länge, både här och på andra ställen. Så jag tycker du bör ta det lite piano vännen. Sen ett tips, gå inte ut för full hals, då har du inget kvar att ge framöver 😉

  Med vänlig hälsning, eder debattfrälsare!

  Svara
  1. Grön Ungdom Hörby

   Nej, det har du helt rätt i.

   Och tro mig, jag gick inte ut för full hals… Jag mycket, mycket kvar att ge 😉

   Och anledningen till mina smått hätska kommenatarer är att jag läst på din blogg att du är lite av en Kärnkraftsförespråkare vilket gör mig lite smått ond inombords 😉

   Svara
 15. Debattvillig

  Absolut!

  Till skillnad från er så har jag källhänvisat till forskning, fakta etc. Bara att läsa 😉

  Svara
 16. Maja

  Hur blev det med mötet mellan debattvillig och ahlkvist?

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.