Inte rekord, men bra nära…

Av | 2015-01-26

På måndagens fullmäktigemöte gick det undan. På 28 minuter avverkades mötet, bara tre minuter längre än ett årsmöte i Moderaterna 2011. Men det var ordning och reda för det mesta trots att det var en nybörjare som höll i klubban. Kanske kan vi hitta orsaken till hastigheten där när en icke-pensionär släpptes fram.

Mötet inleddes med att publiken uppmanades att stänga av mobiltelefonerna och hålla tyst, och visst blev det så också, även bland ledamöterna som inte heller de formulerade något.

Det hettade till lite när major Hedlund i SPI hade hittat en tvetydighet i en regel – något som Bengt, om någon, är expert på. Man kunde tolka en regel som, att om förvaltningen ställde in ett möte, så kunde man trots det fakturera 405kr.

Ett trevande kommunalråd kontrade med att det inträffade så få gånger att det fanns ingen anledning till oro… en princip som renderade i en reservation från SPI. Roy Nilsson kommenterade att det inte omvänt fanns någon straffavgift om förvaltningen ställde in ett möte – en mycket bra kommentar, men i vanlig ordning var den alldeles för dåligt förankrat för att komma hela vägen fram till något konkret. Även det kanske inträffar så få gånger att den inte behövs…

Poängen här är att oppositionen får ta och snäppa upp några steg för att fullgöra rollen som opposition. Kanske man kan hoppas på en Moderat som vågar säga något också?

Nej, den stora behållningen kom, under de 28 minutrarna, från eleverna på Friskolan i Ludvigsborg som hade skickat iväg ett antal medborgarförslag. Dessa handlade om självklarheter som man som barn kan förvänta sig ha in sin närmiljö men som fattas i en by där infrastrukturen inte har hängt med när byn har växt.

20150126_180632

Barn från friskolan i Ludvigsborg (i första raden)

Trafiksäker skolväg kan väl vara en lämplig sammanfattning. En kommentar som var oslagbar var från killen bakom planskild korsning över Rv13:

”Det är rätt jobbigt om man blir påkörd”

Oslagbart!!!

Majoriteten av medborgarförslagen skickades in i översiktsplanstombolan. Låt oss se hur förslagen hanteras där och om något kommer ur verksamheten denna mandatperiod.

Länk till artikel i Skånskan.

Ett svar på ”Inte rekord, men bra nära…

 1. debattvillig

  Så bra!
  Då kan motparten fakturera kommunen för eventuellt inställt möte.

  Samt kommunen fakturerar trots giltiga avbokningar? Det är överförmynderi!
  Hoppas någon får en sån faktura och stämmer kommunen.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.