Jävig ordförande med bly-bak

Det fanns en tid när fullmäktiges ordförande visade ut ledamöterna till åhörarsektionen när de var jäviga. Den tiden verkar inte finnas längre. Igår på fullmäktige initierade ordföranden ett nytt ärende om sin egen jävighet på förra mötet.

Ordföranden föredrog själv ärendet och när beslutet skulle fattas skickade han över mikrofonen till vice ordförande som korrekt ställde frågan till församlingen. Ordförande Tommy fann för gott att sitta kvar under hela processen.

jävig

Intakt panel – en är jävig, men skall denne bort?

Det skulle vara intressant att höra varför den gamla fullmäktigeordföranden agerade som han gjorde med utvisningarna. Då var det inte bara så att man skulle lämna sin plats, man skulle även lämna de förtroendevaldas område i fullmäktigesalen.

Var alla dessa handlingar ett spel för galleriet eller fyllde de någon funktion? Göte Andersson fanns faktiskt med på tillställningen om än i andra änden på lokalen mot vad som varit brukligt.

Är det så att man har en otillbörlig påverkan om man sitter kvar? Är det så att det inte gäller en ordförande? En stilla fundering nu så här dagen efter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.