Kommunal silverback verkar klara sig undan uppmärksamhet… tills nu

tommyhall

En vit man

I en tid när drevet går för att avsätta Susanne Meijer från sin post så är det med förvåning att ingen i etablissemanget har reflekterat den verkligt stora händelsen ute i Svensköp. Ett uttryck för rasism passerade utan kommentarer i kommunens högsta demokratiska församling.

Jag tänker naturligtvis inte på Stefan Borgs lika långa som förvirrande irrelevanta tal om ensamkommande flyktingbarn, vilket kanske inte var mer än att förvänta. Nej, jag tänker på vad fullmäktiges ordförande sa när man skulle utse två stycken justerare för mötet.

Då majoriteten av fullmäktiges representanter var jäviga i ärendet om ansvarsfrihet så sökte ordföranden efter någon som inte hade varit inblandad i den kommunala soppan under förra mandatperioden.

Ordförande Hall konstaterade då från podiet, så alla kunde höra, att det visst fanns två ”vita män” som kunde justera protokollet.

Hur kommer det sig att ett sådant uttryck med rasistiska annotationer kan gå obemärkt förbi? Är vi immuniserade från att reagera om det är en Socialdemokrat som uttalar det? Hade Stefan Borg bemötts med liknande överseende?

Eller kanske det inte är mer an att förvänta från en pamp på podiet. Tommy Hall varandes arketypen av en kolonial vit man med ”stiff upper lip” torde knappast vara den som reflekterar över sitt språkbruk. Vilka krav kan vi ställa på fullmäktiges ordförande att inte fälla rasistiska uttalanden från podiet?

Låt mig här och nu rikta misstroendeförklaring mot Tommy Hall. Det är en avslöjande att Tommy Hall yppade orden och det är avslöjande att ingen reagerade.

Tommy Hall borde ta konsekvenserna av sitt handlande och avgå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.