Konsistens är alltid bra för tydligheten

Av | 2015-02-26

Det har varit mycket om Pelle Skerup i tidningen på sistone. Det började med att bygga nya lägenheter på hotellet, sedan att det mest fantastiska har hänt på länge i Hörby med en ny vårdcentral.

Nu senast handlar om att Skerup har blivit persona non grata inom Moderaterna i Hörby. Tre positiva och konsistenta besked som ger tydlighet.

Hälften av alla personkryss till Moderaterna hamnade hos Skerup och som vanligt var han en lokomotiv. I valet 2014 bromsade han upp ett ännu större tapp av Moderaterna. Nu anser delar av den moderata gruppen i Hörby att det är dags att kicka ut Skerup.

ecorcisten

Moderat ombudsman hjälper säkert till med utdrivningen i vanlig ordning

Förbrukad för partiets syften att vinna platser. Det är inte svårt att gissa hur det hela gick till. Vid ett gruppmöte med rätt närvaro kallar man in en moderat ombudsman från partikansliet i Malmö för att med auktoritet stötta den lokala exorcisten.

Med en förevändning av cirkusen på december månads fullmäktige, där SPI försökte kuppa in Skerup i kommunstyrelsen, var det dags att sätta den sedan länge planerade utdrivningen i verket.

Det förefaller osannolikt att det finns något bevis att Skerup orkestrerat det hela själv så något formellt stöd från förbundet har man troligtvis inte haft. Men rättssäkerhet är inget som tyngt moderaterna i Malmö tidigare, så ej den här gången heller.

Med alla dessa faktorer blev resultatet av SPIs kupp att i stället för kuppad in Skerup i kommunstyrelsen så blev Skerup utkuppad ur Moderaterna.

Inte nog att Moderaterna blir av med Skerup, man blir även av med sin legitimitet som folkvald församling. Men om jag känner övervintrarna inom den moderata gruppen rätt så är inte frånvaro av legitimitet ett problem.

När existensen är viktigare än vad man representerar, ja då är det inte något problem att skicka ut Skerup. Det övergripande målet är att sitta kvar till varje pris. Det logiska agerandet för ledamöterna att dra in svansen mellan benen och att medverka  i utdrivningen oavsett om man håller med om riktigheten eller inte.

Jag är faktiskt imponerad över Moderaternas personalpolitik, att man lyckas bli av med alla talanger som faktiskt vill något. Men det är väl så om man har en erfaren företagsledare vi rodret.

 

Ett svar på ”Konsistens är alltid bra för tydligheten

  1. BJÖRNE

    ” Företagsledare vid rodret” ????
    En person som levt på samhället i hela sitt liv
    Jag beklagar verkligen att M partiet inte inser vad de gjort förrän det är för sent!

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.