Lite rödare blev man ju…

Idag har vi varit och demonstrerat… Jag och Louise markerade närvaro på torget i Hörby när socialisterna demonstrerade. Alltid bra att ha ett öga på oppositionen och förra årets demonstration i trädgården var omöjlig eftersom valrörelsen plakat nu till slut har energiåtervunnits.

När tåget kommer in på Nya Torg i Hörby är det glädjande att se de engagerade politikerkollegorna. Spontana uppmaningar att följa med i tåget avvisades med väl balanserade kommentarer.

Johan Månsson i taktfast manér på trumma och Tommy Hall med fanan i högsta hugg.

Ett femtiotal personer deltog i manifestationen och tre stycken talare levererade en verklighetsbeskrivning som jag till vissa delar kan hålla med om, men i andra inte alls.

När man kom till orsakerna till samhällsproblem och speciellt lösningarna på dessa, då kände jag att den Moderata hållningen är betydligt mer solid: Läs mer om Moderaternas beskrivning från arbetsgruppen runt ekonomi och sysselsättning inför 2014.

Men Tommy Hall gav ett besked i alla fall: inga skattehöjningar. Vi som var lite förvirrad efter det socialdemokratiska inslaget i budgetdebatten i november fick oss en dos till.

Resonemanget löd att eftersom regionen skall höja skatten finns inget kommunalt utrymme för skattehöjning, utan det var statens ansvar att finansiera den kommunala servicen. Jag begrep det inte i november, jag begriper det inte nu heller.

Plakatparad

För att vara en organisation som i parti och minut pratar om jämlikhet, så var det en förkrossande manlig dominans från talarstolen. De vassa knivarna i lådan stod med plakaten runt om. Fast SSU killen fick i alla fall poäng för engagemang.

Så, tillbaka till den röda färgen – det var en strålande dag och solen sken på oss med all kraft – nu här ikväll känner jag att det stramar lite i ansiktet. En kall bris kunde jag dock känna i nacken under mötet. Om det var en symbolisk snålblåst överlåter jag åt annan att bedöma.

Uppdaterad: Länk till Skd

3 svar på ”Lite rödare blev man ju…

 1. susanne meijer

  Vi blev lite fundersamma eftersom du verkade engagerad, men som sagt mycket händer på livets väg…även en ung tupp som du kan ändra åsikter…

  Svara
  1. Per Elis Jansson Inläggsförfattare

   Jag är alltid engagerad, det vet du väl.

   Det är viktiga frågor som ni diskuterar. Att inte prestigelöst lyssna och fundera tenderar att landa i bunkermentalitet.

   Det demokratiska samtalet leder till många korsbefruktningar och så länge jag inte ensam kan bestämma så får jag ju lyssna på er andra… 😉

   Fast budgetdiskussionen känns som två olika arter mellan er och min vy – ingen korsbefruktning där inte… om jag nu fick biologi-analogin rätt där.

   Svara
 2. Edvin

  Hmmm. ”Socialisterna”

  Socialdemokrater, inte socialister. Väldigt stor skillnad numera. 😉

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.