Munken vid bandet

Munk vid bagageband

På flygplatsen i Taipei stod jag och väntade på mitt baggage – jämte mig ställer sig en munk och väntar på sitt bagage. Men vänta nu, vad är det för fel med den bilden – vad är det för baggage en munk reser med? Hur mycket kan de ha i sitt spartanska leverne? I min enfald trodde jag munkarna bara hade sin träskål och rakhyvel.

Naturligtvis kommer munkens väska först – mitt priority-taggade baggage trumfar uppenbarligen inte munkars prioritet. Munkens väska är tung – jag kan inte undgå att fundera på vad som är i den – 22 kilo rökelse eller alldeles för många rakhyvlar? Båda alternativen är farliga grejor – rökelsen är brandfarlig och rakhyveln är vass och därmed kvalificerar som vapen på flygplan… men bara där.

Angående rakning och flygplan – Turkish Airlines har explicit i sin säkerhetsfolder pekat ut att man inte får använda rakapparater under start och landing. Vid säkerhetsgenomgången påpekas detta speciellt i den visade videon – jag undrar hur ofta det har hänt att en passagerare tvångmässigt måste raka sig under starten?

Turkish säkerhetsfolder

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.