När inte ens en initierad förstår – inga problem!

Jag trodde då aldrig att jag skulle säga det men så här ligger det till: Tommy Hall har rätt! Nåja, det kanske var en alldeles för generell utsaga, men när det gäller kritiken av kommunens protokoll då har han rätt.

tommy_hall

Tommy Hall förra mandatperioden när han satt i kommunstyrelsen och hade full koll.

Faktum är att Tommy Hall har anslutit sig till min linje och det medborgarförslag som jag skickade in redan den 27. augusti 2007 där jag klagade på protokollen och det faktum att det var fullständigt omöjligt att förstå vad som beslutades.

Jag har själv reflekterat över att det har blivit ännu sämre den senaste tiden. Läs bara senaste socialnämndsprotokollet och grunna på om ni förstår vilka beslut som fattats och på vilka grundvalar.

Kanske kan det bli bättring denna gången när Tommy Hall ryter till – en pamp passar man sig väl för? Så här säger Tommy Hall:

– Jag har ägnat mina tio första månader som fullmäktiges ordförande åt att läsa protokoll. De är bedrövliga. Man kan lika gärna läsa på en toalettrulle.

Tyvärr verkar Meijer ha plockat upp Ahlkvists tappade mantel om att försöka dölja så mycket som möjligt. Skånskan anger Meijers kurs:

Susanne Meijer (S), kommunstyrelsens ordförande, delar inte Tommy Halls syn på protokollsskrivningarna, och hon är frågande till hans liknelse med en toalettrulle.

Det är konstigt att hon inte förstår liknelsen med en toarulle, med tanke på att hon själv anser det vara en riktig skitsak.

Susanne Meijer konstaterar att man inte kan kritisera protokollsskrivningen då kommunen strävar efter att bli en bättre arbetsgivare… Jaha du kära läsare – om du kan få till den logiken kan du höra av dig.

Faktum är att protokollet är ordförandens ansvar att se till så att det blir bra, inte någon stackars nämndsekreterare som hon implicit skickar ut i skottgluggen i rosornas krig i Hörby för att smutskasta Tommy Hall. Hon var så framgångsrik i sitt skitkastande att Tommy Hall var tvungen att pudla i en insändare i tisdagens tidning.

Ja, ännu en gång är det allt annat än statsmannalikt hanterat, och då har vi ändå inte kommit in på kommunalrådets verkliga svagheter – ekonomi. Jag bävar inför hennes budgetförslag och undrar vilka av regnbågsvännerna som tänker fortsätta resan med den expansionistiska politiken, brist på styrning och dess behov av skattehöjningar.

Men den grytan har väl redan kokat ihjäl grodorna som hoppade i efter valet så de lär väl ligga och flyta runt till 2018 – toapapper eller inte…

koka_groda2

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.