Nu gäller det bara att hålla Hedlundarna borta

Av | 2011-05-06

Min gräsmatta framför garaget har varit tvungen att sås om. Det var ett vågspel när jag i slutet av November förra året sådde gräsmattan första gången. Det blev inte bra. Fläckvis grönska, men mest stora maskrosor som borrade sig igenom det 1dm jordlager.

Nysådd gräsmatta

Jag vet inte vad det är, men att vattna en gräsmatta är mycket trevligt. Tyvärr, efter att vi har fått kommunalt avlopp är det mycket dyrare nu för tiden. Kan det vara för att det är så okomplicerat att göra gott? Vad vet jag. Är det samma sköna känsla som att elda – en av få saker som är enkelt att genomföra?

Hedlundarna (nej, det är inte ledhundarna) då, vad handlar det om? Den förra nysådda gräsmattan besöktes av politikerkollegan Louise Hedlunds bil. Då det faktum, att fordonet framfördes på nysådd gräsmatta, påtalades för föraren, upplystes jag om att en gräsmatta skall vara hård. Enligt föraren så var bilrangeringen faktiskt något positivt för gräsmattan. Så kan det vara när en auktoritet från miljönämnden kommer på besök.

En fotnot kan dock vara att bilvältningen av gräsmattan inte ändrade vinterns påverkan på grödan.

Ett svar på ”Nu gäller det bara att hålla Hedlundarna borta

  1. ledhunden

    Där ser du! Jag erbjöd ju mig att ta ett par varv till men du nobbade det och därför har du inte fått samma fina tillväxt överallt!

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.