Ny styrelse i Hörbymoderaterna

Lars-Ingvar Ljungman var mötesordförande. Avgående ordförande Venche Larsson till höger.

Hörbymoderaterna hade årsmöte på kvällen den 28 februari. En ny styrelse valdes som består av Lars Lindvall (ordf), Lars Göran Ritmer (v. ordf), Gunilla Jansson, Stefan Jepson, Martin Nilsson. Självskriven ledamot i styrelsen är Eva Lindholm.

Eva Lindholm är ordförande i fullmäktigegruppen, och Lars Lindvall är tillsammans med Birger Torkildsen resten av presidiet i fullmäktigegruppen. Lindvall och Ritmer är båda poliser – huruvida de är ordningspoliser förtäljer inte historien… Martin Nilsson är kvar sedan den förra styrelsen.

Efter sex år i styrelsen kändes det inte vemodigt att lämna uppdraget. De två senaste åren var jag dessutom sekreterare, vilket är ett administrativt krävande jobb.Nu kan all min kraft fokuseras på förbättringar som vi kan göra här i Hörby i stället för intern parti-administration.

Sista uppdraget i föreningen var på årsmötet där jag valdes till årsmötessekreterare. I vanlig ordning var det snabba ryck. Protokollet var signerat och klart 30 minuter efter att ordföranden förklarat mötet avslutat. Det finns mätbar effektivitet inom politiken!

Efter sedvanlig smörgåstårta höll Moderaternas riksdagsledamot Ann-Charlotte Hammar en dragning om hur spelplanen ligger på riksnivå inför valrörelsen 2014. Mycket spännande.

4 svar på ”Ny styrelse i Hörbymoderaterna

 1. Debattvillig

  Jag noterar att L-A inte nämns? Satt inte onämnd på någon stol i den församlingen me?

  Nåväl, hoppas innerligen att moderaterna för en gång skull får inre ordning som speglar sig utåt med tryck på den demokratiska processen där vi medborgare blir mer involverade och tagna på allvar istället för denna helt absurda, snudd på diktatoriska styre med elitistiskt toppstyre.

  Jag tar av mig hatten för dig per Elis för att du stångar dig blodig mot kaklet och kämpar för det som är rätt och för din egen ideologi. All heder för dig.

  Svara
 2. Edvin

  Var är MUF?

  Har ni inte demokratiska rättigheter för de unga i moderaterna? Skådar jag åldersdiskriminering? 😉

  Svara
  1. Per Elis Jansson Inläggsförfattare

   Beslutet på årsmötet blev att MUF och MQ inte har någon plats i styrelsen.

   MUF har tidigare varit formellt självskrivna till styrelsen i Hörby, men detta ändrades på.

   Årsmötet beslutade att MUF skall själva utse representant till nomineringskommittén (gruppen som ger förslag på listan), så det är ju bra att de är med där för att föryngra uppställningen.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.