Nya irrfärder om Mittskåne

Vårt högt ärade kommunalråd försöker försvara sitt projekt ”Mittskåne AB” – skapandet av ett turistbolag som genom ett trollslag skall ge mer turism för samma pengar. Nu senast har han varit inne på Lars Erikssons blogg och skrivit av sig sina frustrationer över att allt fler tvekar inför kommunalrådets senaste favoritprojekt.

Tanken är att man skall bli en vassare organisation med mer specialiserad personal. Samtidigt så skall man vara medveten om att specialister kostar pengar och kräver volym för att betala sig. Volymen tänker man skapa genom samarbetet, men hur är det med specialisterna?

Lars Erikssons blogg skriver kommunalrådet följande om bemanningen i företaget:

Enkelt. Det är beskrivet i förslaget till budhet. Kostar inte mer än idag, för det är samma totala pengar från de tre kommunerna. Tråkigt med lögnerna om Vd-arvoden på 80-90000 i månaden. De som sprider dessa har fått information om verkligheten. Den verksamhetsansvariga, tillika VD lär hamna på hälften. Och rekryteras helt utan politisk inblandning. Ryktena att jag ska söka är inte bara iförskämda, utan även osanna.

Ponera att bruttokostnaden är hälften: 40 000 kronor. Det betyder en månadslön för VDn på mellan 20 000 -25 000 kronor. Vilken djup kompetens inom turismindustrin kommer att kunnas inkorporeras i bolaget för den summan?

Om de faktiska VD lönerna skriver kommunalrådet att ”de som sprider dessa har fått information om verkligheten”. Ja, så är fallet när jag i fullmäktige levererar denna fakta – jag hade tagit reda på i verkligheten vad det kostar att rekrytera en skarp fackmässig VD. För 20 000 – 25 000 får man en kontorist i bästa fall. I värsta fall kanske det bara räcker till en partiombudsman…

Mitt råd till kommunalrådet är att mer aktivt söka information om verkligheten. Jag förstår att kommunalrådet inte ämnar söka tjänsten – att påskina att han skulle ta ett jobb för de småsmulorna, ja det är direkt oförskämt.

5 svar på ”Nya irrfärder om Mittskåne

 1. Debattvillig

  Med tanke på hans nuvarande lön med förmåner samt fallskärm så är VD posten inte tänkbart.

  Att kommunalrådet inte kan räkna visste vi redan.
  Titta på tavlan han gjorde ang tavlan. Olaglig, absurt dyr tavla av hans vän tillika okände konstnär.

  Hans raljerande över ”cold hard fact” är skrattretande till den milda grad att man väntar på nästa snilledrag så att man kan hälla upp en kopp och bara njuta av läsningen.

  Kommunalrådets fingrar i syltburkarna och skuldläggande på alla andra mobbaren i sandlådan som är hans egen självklart, kommer gå till historien!

  Svara
  1. Edvin

   Men alltså. På vilket sätt var ”tavlan” olaglig?

   Absurt dyr? 600 000, för ett arbete som pågick under 2 år, ger en månadslön, på 25 000, vilket är en ganska rimlig månadslön i Sverige.

   Att det skulle vara en nära vän till kommunalrådet är det ingen av oss som vet, eller ska veta. Vem man umgås med privat är var och ens ensak. Men har du källa på att de är nära vänner, så dela gärna med dig. Och tycker du tavlan som sitter i fullmäktige är dyr, kolla då in dessa: http://www.barnebys.se/blogg/auktionsnyheter/v%C3%A4rldens-10-dyraste-m%C3%A5lningar-p%C3%A5-auktion-17804.html

   Att konstnären är okänd spelar väl ingen roll? Bara för att jag inte känner alla världens sjuksköterskor, innebär det inte att de är dåliga på vad de gör. Tavlan är faktiskt mycket fin.

   Svara
 2. Lars Ahlkvist

  Som vanligt ett inlägg fyllt av nedsättande kommentarer. Som så ofta i Din och Dina kumpaners hatkampanj:-)

  Det talades om ARVODEN på 80-90000, i de osanna uppgifterna. Det är hälften. Sen tillkommer alltid lönekostnader. Det översätter Du och kumpanerna till ett ARVODE på 20-25000. Så seriös är Du, tyvärr betecknar ju det också hela Din politikergärning. Lögner, osanna uppgifter, fel fokus och noll koll på viktigt. 😉

  Svara
 3. Debattvillig

  Arvode på 80-90 är arvode till VD. Annars heter det lönekostnader.

  Så mellan 150.000:- – 170.000:-blir summa summarum med arvodena.

  Varför anklagar du alla med att dom ljuger?
  Du kastar ju sten i glashus Lars.

  Svara
 4. Debattvillig

  Trololololololol *nynnar lite för mig själv*

  1. Olaglig upphandling.

  Då den inte upphandlades enligt LOU.

  2. Olaglig iom jäv.

  Tavlan är upphandlad olagligt då det föreligger jäv mellan beställare och leverantör.

  3. Tavlan är olaglig då en kommun enligt lag skall vara religionsneutral.

  Arbetet pågick INTE under två år. Aktivt arbete var inte mer än ett par månader. Sen skall det läggas till kostnad för resor, uppehälle osv osv som finns i kontraktet. Har du läst det?

  Att dom är vänner är belagt sedan länge med fakta. Tex hur kommer det sig att konstnären skickar ett brev till kyrkan rörande en prästs uttalande om Ahlkvist med motiveringen att Lars och hans fru mår jättedåligt av uppståndelsen? Ett annat ex är att Ahlkvist nära vän tillika granne jarlskog är nära vän med konstnären. Ett till bara för att jag är snäll är mailkorr samt att det finns en koppling till en orden.

  Vad har länken med en kommunalt betald tavla att göra? Sluta trolla nu Edvin.

  Konstnären är en icke känd konstnär. Tvärtemot skenet man skapade iom upphandlingen som en rökridå för att täcka olagligheterna.

  Du drar absurda kopplingar. Diskutera gärna sakfrågorna utan att trolla är du gullig.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.