Otäck olycka på RV13

På fredagskvällen var jag på väg hem till en partikollega. Jag kom inte längre än till korsningen vid Fulltofta på Rv13, där det precis hade hänt en olycka.

Ambulansen var snabbt på plats

Det var en mopedist som kommit ut på Rv13, oturligt nog när en personbil passerade. Vänsterfronten var intryckt och vindrutan krossad. Mopeden låg 10 meter från bilen på vägen och mopedisten låg i diket. Bilar zick-zackar fram mellan delarna så jag får undan mopeden och ut en varningstriangel mot Hörbyhållet. 20 meter från mopeden låg dess tank i diket.

Mopedistens chockade kompis försvinner från platsen på sin moped – märkligt kan man tycka. Vad som också var märkligt var hur fort trafikanterna passerade olycksplatsen – till och med då har man bråttom. Det gällde dock inte mannen i skåpbilen från Hästäng, som stannade och hade med en förbandslåda – föredömligt organiserad.

När jag var på väg hem igen strax efter klockan 2200 finns inga spår kvar av olyckan förutom att varningstriangeln finns kvar. Eftersom jag medverkade till att den kom ut på vägen, tar jag den med mig hem. Ni som körde Mercedersen; vänligen kontakta mig så får ni tillbaka triangeln.

Enligt statistik från Trafikverket omkom 8 stycken mopedister och 153 blev svårt skadade 2010, en dramatisk förbättring sedan föregående år.

Artikel i SkD.

5 svar på ”Otäck olycka på RV13

 1. Yvonne Kulstad

  Mötte ambulansen med sirener och blått ljus på min väg ner till Sjöbo på väg 13. Så fort jag såg den, svängde jag självklart åt sidan. Det gjorde INTE buss 470 som en längre sträcka låg framför ambulansen. Busssen hade väl en tidtabell att passa……

  Svara
 2. cabbe

  hej du som har skrivit detta inlägg om moppe olyckan jag vill tacka dig om du försöka hjälpa mig när jag låg nere i diket skadad jag har inte fått chans att tacka dom som hjälpte mig och nu ser jag detta inlägg jag vill tacka dig en en gång mvh han som körde mopeden !

  Svara
  1. Per Elis Jansson Inläggsförfattare

   Jag fixade bara undan moppen från vägen; ambulansen var redan där så du var i goda händer, så mitt bidra till ditt välbefinnande var ringa. Jag har f.ö. kvar varningstriangeln i skjulet – du vet inte vem de i Mercan var så jag kan lämna tillbaka den?

   Svara
   1. cabbe

    jag vill ändå tack för det du gjorde för som jag förstår det så var det inte så många som stannade
    nej tyvär vet jag inte vem det var hade gärna oxå velat träffa dom

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.