Överraskning på torget på lördag

Det är klart att man inser att det är något fuffens när Maria Danielsson ringer och låter glad i telefonen. ”Kom till torget på lördag – det kommer bli en överraskning” heter det.

Visst kommer man när man är kallad men är den en ”ice bucket”-challenge på G?

Hur som helst så står jag där mellan 1000-1300 tillsammans med alla andra Centerpartister. Kom förbi för en fika och ett snack!

Tills dess så kan ni avnjuta det sista avsnittet av ”Anders tar parti” som handlade om Sverigedemokraternas starkaste fäste som är Bjuv.

Skärmklipp

Anders Jansson och Björn Söder på en bänk i Bjuv

Trots att, enligt programmet, 20% är immigranter i Bjuv så är det inget som Sverigedemokraterna har några problem med. Avtrycket på övriga frågor var även det skralt med. Mest hade partiet i Bjuv ägnat sig åt att kollapsa inåt och i centrifugalkrafterna skapas nya partier.

Känns det igen – här i Hörby så har vi Medborgarpartiet som är en spin-off från SD. Och inte heller här har SD gjort något avtryck i politiken. Funderar du på att rösta på SD i Hörby (eller Medborgarpartiet) ta dig en funderar till och fråga dig varför skulle du göra det? Om inte annat för att asylpolitik är inget som hanteras i kommunen.

Anders Jansson teoretiserar om att det Skånska missnöjet är ett skäl till att SD är så starkt. Men vad händer då när man blir main stream på 10% av väljarkåren? Ja då har man inga väljare eller etablissemang att vara missnöjda med så då riktas missnöjet inåt i stället.

Intressant, och inte minst rolig, teori. Klicka på länken här för att komma till avsnittet och väl mött på torget på lördag.

4 svar på ”Överraskning på torget på lördag

 1. Edvin

  Din startsida säger rösta rätt den 19 September men valet i år är den 14 September!
  Dessutom var inte detta sista avsnittet av Anders tar parti, nästa vecka är det dags för miljöpartiet.

  Svara
  1. Per Elis Jansson Inläggsförfattare

   Tack Edvin, det harde varit en suboptimering att dyka upp fem dagar för sent…

   Mp nästa vecka – lusekoftorna och talibanskäggen kommer fram då? 😀

   Svara
 2. Gustav

  Jag tror det kan bli en kommunal angeläget om migrationsverket hyr platser av en driftig vandrarhemsägare i Hörby. Platserna betalar staten men hur är det med övrig samhällsservice? Skickar Hörby kommun räkning till staten för vård, skola och övrig omsorg?
  Om inte kanske Hörby får välja mellan att ge pensionären servetter till måltiderna eller betala för Anticimex ska komma oss sanera råttproblem eftersom de nyanlända inte vet hur man hanterar sopor.

  Lite frågor/reflektioner från verkligheten som inte nått Hörby…än.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.