Ryktet om turbulens lätt överdrivet

DSC_0220

Anders Larsson till vänster och Maria Danielsson, andra från höger men etta på listan.

I onsdags var det dags för fortsättningen av det omskrivna ajournerade nomineringsmötet/årsmötet i Centern i Hörby. Det var klart att man blev lite nyfiken som nybliven Centerpartist om centermötena var lika turbulenta som moderatmötena.

Trots att jag befann mig på annan ort bestämde jag mig för att närvara för att få förstahandsinformation om vad som hände. Mitt första Center-möte blev en positiv upplevelse. Men moderatmötena är dock bättre på en sak…

Efter information om Gunnars avsägelse som som det stod om i tidningen återupptogs mötet och nomineringen för listan sattes igång. Plats efter plats gicks igenom och tillsattes i demokratisk ordning.

En stor eloge till mötesordföranden Karl-Gustav Olsson från Härröd som behandlade alla yrkanden med respekt och korrekthet. Även om jag inte skall yppa något om listan innan protokollet är justerat så kan jag säga att jag är nöjd med min placering som nybliven partimedlem.

Så jag kan nog säga att rykten om turbulenta Centermöten är betydligt överdrivna, i alla fall jämfört med möten som jag är van vid.

Efter mötet bjöds det på kaffe och bulle och här kommer man lite till korta jämfört med moderaterna: De Moderata smörgåstårtorna som jag recenserat genom åren var en order bättre än centerbullen. Men det är ju klart, man måste ju fylla på reserverna ordentligt om man skall orka bråka; en kanelbulle i moderatmage räcker ju inte långt.

Vet inte om det finns någon sensmoral i detta. Men två saker konstaterar jag:

 1. Jag uppskattar demokratiskt sinnelag betydligt bättre än smarrig smörgåstårta så det verkar ju lovande inför framtiden.
 2. Centerlistan tycker jag verka lovande för att bryta upp den så för kommunen skadliga toppstyrningen.

6 svar på ”Ryktet om turbulens lätt överdrivet

 1. Lars Ahlkvist

  Ny syn på transparens ser jag. ”Innan protokollet är justerat” Tragikomiskt på riktigt :-)) Tycker synd om Centern i Hörby.

  Svara
 2. Debattvillig

  Välkommen Lars.
  Ställde en fråga tidigare..

  Tycker snarare det är tragik på hög nivå i M med en skrupellös,narcissistisk, känslolös, inkompetent diktator vid rodret.

  Oj! Var jag elak nu? En hatkampanj?
  Det är just detta du utsätter andra för. Tillsammans med alla lagbrotten under åren.

  Har du ännu inte insett att du har ett av Sveriges sämsta rykten som politiker?

  Måste säga att du måste vara mediatränad av samma person som Fredrik ”skalleper” Reinfeldt.

  Svarar inte på en enda fråga.

  Kan du svara på enkla frågor eller säger anden i glaset att du inte ska svara på konkreta frågor?

  Svara
 3. Björne

  Grattis Centern till er nya medlem!
  Per Elis kommer att vitalisera partiet, om det går. Hittills har P-E varit extremt återhållsam med kritiken av Centerns representanter i KS (Persson & Persson) som alltid backat upp Ahlkvistens förslag? Men det var kanske medvetet??
  Hoppas du inte fått eller får restriktioner med t.e.x ditt bloggande

  Svara
 4. Lars Ahlkvist

  Ja, debattvillig. Hur ska man annars ta Dina grundlösa påhopp och invektiv. De får nog i en seriös bedömning gå som hatkampanj, liksom denna blogg och Lars Erikssons, som ju har som främsta ämne mig som person.

  Per-Elis lär inte vitalisera Centern. Ska man kunna fatta beslut bör man höra det på fakta, och säga ifrån när diskussionen tas upp. Det har inte varit Per-Elis bästa gren. Han sitter mustyst i de förberedande diskussionerna, och får en uppfattning först när protestkörerna samlas. Och då vet han inget om den information och de diskussioner han varit en del av. Det är inte seriöst, utan bara beklämmande.

  Nån som tror på järnvägstunnel under Hörby? PerElis gör det. Gör Centern? PerElis har koll på ekonomin i Socialnämnden enligt bloggen. 30 miljoner i underskott, men det beror förstås inte på honom. Trovärdigt eller inte 🙂

  Hade denna blogg haft några som helst konstruktiva förslag vore det bra. Men såna är de kemiskt fritt från. Varning Hörbybor! Se upp för lögnare och hatkampanjare i kommande val, oavsett vilket parti de för tillfället säger sig tillhöra.

  Svara
 5. Debattvillig

  Varnar du för dig själv Lars?
  Det är lite hycklerivarning över det.

  Hatkampanj återigen?

  Du själv då?

  Med dina härskartekniker, att du ska spola ut stallet, lagbrott, tillskriver folk nazism, etc etc.

  Är inte det hatkampanj?

  Du kan inte ens svara på raka frågor, ljuger, bedrar, sätter dig själv i martyrställning.

  Varför inte gå o svaromål?

  Är P-E ensam ansvarig för budgetunderskottet? O fan! Tack för att du lärde mig något nytt.

  Hela denna blogg är full av konstruktivitet.

  Svara
 6. Edvin

  Det alår mig nu att du i din bloggpost skrev att du inte vill yppa något om din placering innan protokollet är justerat, ändå klargör bildtexten att Maria Danielsson är etta?

  Hur tänkte du där?

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.