Så viktig, så allmän, men ändå så sällsynt

Visst skulle man kunna tro av rubriken att det handlar om en global moralisk princip som vi människor har svårt att hålla oss till. Men ack nej, det är trivialare än så. Det handlar om stick-kontakter. Varför är de så sällsynta? Var någonstans vill man inte sätta igång att ladda sina gadgets?

Denna infällda i golvet i Asianas lounge i Seoul var man tvungen att öppna med ett mynt

För en tid sedan blommade IPADdarna upp som läsverktyg för protokollen i kommunen. Och visst måste det bli PADdar för hela slanten för min laptop, och livskamrat, kommer inte hålla ett enda av de långrandiga mötena utan laddning.

Inom moderaterna är jag för närvarande sekreterare både i föreningen, gruppstyrelsen och gruppen och många är de gånger jag saknat fler stickkontakter i golvet i den nya fullmäktigesalen. Varför är det så att en sådan fundamental funktion saknas – och det är ingalunda bara Hörby kommun som missat detta. Som bilden ovan visar är det en attityd att gömma undan dessa stickproppar. På hotellet i Taipei måste jag genomföra en mindre akrobatisk övning för att komma åt en stickkontakt nära sängen.

Undra om Zaha Hadid tänker på detta?

Idag läser jag i International Herald Tribune att ett amerikanskt företag har utvecklat ett laddningsmekanism som laddar trots att man inte är i den direkta närheten (två meter ifrån). Visst skulle det vara bra, men om man missar att installerar kontakter så lär man ju missa att installera och använda något som är osynligt och dessutom dyrt. Jag ser inte ett omedelbart slut på laddningsslaveriet under våra mobila apparater.

3 svar på ”Så viktig, så allmän, men ändå så sällsynt

 1. Anita Ullmann

  Golvet i fullmäktigesalen är fullt av stickkontakter, men hittills har ingen lyckats öppna dem. Det behövs ett specialverktyg som inte finns 🙂
  Håll tummarna så har vi kanske fått in verktyget tills du kommer hem!

  Svara
 2. Per Elis Jansson

  Vad glad jag blir för för denna nyhet, Anita – jag trodde kontakterna bara fanns under de gummikantade luckorna. Genast funderar jag på hur oppositionen vet om detta… hmmmm 🙂 kontaktglapp i majoriteten?

  Jag tar med mig den Taiwanesiska dollarn som jag öppnade luckan på bilden med, den kanske funkar i fullmäktigesalen.

  Svara
 3. Lars Eriksson

  Nu är det inte bara datorerna som måste vara fulladdade på fullmäktigemötena – funkar trådlös laddning där?

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.