Skillnad på folk och folk


Min partikamrat Pelle Skerup uttrycker sitt missnöje i  Skånskan då han inte anser sig fått en korrekt bedömning i Mark- och  miljööverdomstolen. Han har bötfällts, om jag förstår det hela korrekt, för en byggyta som är 4 gånger så stor som den faktiska. Onekligen verkar domslutet lätt ologiskt, men som jag tidigare noterat på denna blogg, så är inte logik direkt applicerbar på juridik. Nåja, det är inte speciellt intressant för oss i Hörby; skriskobanan bakom hotellet går nog inte omkull för det.

Vad som däremot är intressant är vårt kära och högt ärade kommunalråds uttalande på sin blogg.

Att som 1:e vice ordförande i kommunstyrelsen på det här sättet ägna sig åt ogenerat egenintresse, och ren förföljelsekampanj mot myndighetsnämnder, tjänstemän och domstolar är enligt mitt sätt att se på vad förtroendeuppdrag handlar om helt otroligt! Vilken annan politiker skulle komma undan med detta, utan att tvingas ta TimeOut eller rent av behöva avgå?

Förutom att det han skriver är kvalificerad rappakalja så kan jag inte annat än le åt texten, för vilken annan politiker skulle komma undan med det?

Vi vet ju en politiker som lyckats komma undan trots att han blivit fälld av förvaltningsdomstolen på grund av en teknikalitet, men som han uppenbarligen är stolt över att trixat sig ur det hela: 

Som vanligt har Du en bestämd och kritisk uppfattning efter besluten. Det KSAU och KS, i två olika beslut har konstaterat är att arbetsbelastningen efter den gamla förvaltningsledningens avgång kräver extra insatser. Ett enigt beslut. Två gånger. Det andra är inte överklagat, Så det gäller:-)

Kommentar om arvodet (klicka på bilden för att komma till kommentaren)

Vi noterar smilyn efter…

Det är inte så lite problematiskt, om man som kommunalrådet hävdar att man sitter på den moraliskt högre marken, men i praktiken dinglar med benen utanför kanten till avgrunden till dess motsats. 

Det kommunbekanta sopskjulet som även visade sig vara ett kommunalt svartbygge

Så med risk att också bli avkrävd mitt moderata medlemskap av ovan debattör, kan jag bara konstatera att även jag tycker det är lite lustigt och ett helt legitimt att skoja om sopskjulet bakom kommunhuset. Men icke, kommunalrådets tolkning är följande (min kursivering):

Det känns inte bra att Skerup säger ”Men jag slipper i alla fall att riva min fastighet, tillägger Skerup och syftar på det rivningshot som hänger över det svartbyggda sophuset vid kommunhuset”. Vilka påtryckningar utövas på myndighetsnämnden för att fatta beslut om rivning? Med kännedom om Skerups agerande i andra frågor där egenintresset är stort, så är jag rädd att rivningsdiskussionen som givits offentlighet, utan stöd i byggnadsnämndens protokoll inte är en slump. Och då är det viktigt att många står upp för att slå vakt om rättssäkerhet och integritet om beslutsprocesserna i Hörby kommun.

Vad är det för hemlighetsmakeri som pågår på kommunkontoret som inte skall tåla offentlighetens ljus. Till och med jag visste om svartbygget, och det innan byggnadsnämndens möte. Det är en bisarr anklagelse att byggnadsnämnden skulle fatta beslut om rivning på grund av att Pelle Skerup skojar om ett sopskjul.

Men, men, men. Det är onekligen så att man ser de mest konstiga kommentarer som skall ha sagts och menats när de tolkats av debattören, tillika kommunalrådet. I en kommentar om mitt anförande i Fullmäktige 2011-12-19 hävdar kommunalrådet att jag hotat tjänstemän om uppsägning. Jag berättade vad som skulle hända på mitt jobb om jag inte har koll och att jag förväntade mig att kommunens anställda inte har en lägre ambitionsnivå. Det är en ledarskapsfråga, men kommunalrådets tolkningar och insinuationer brukar mynna ut i att någon har hotat någon och att han omedelbart är där och tar avstånd från dessa påstådda hot i parti och minut.

Kanske vore det bättre om man sov på nätterna i stället för att sitta uppe ock kasta skit på partikamrater. Det måste vara jobbigt i längden och torde dra bort fokus från arbetet att hålla kommunens budget.

16 svar på ”Skillnad på folk och folk

 1. Lars Ahlkvist

  Nej, Du behöver inte vara orolig för fokus på huvuduppgifterna. Ekonomin. Utveckla Hörby kommun. Skolans resultat. Kvaliteten i omsorgerna. Utvecklade kommunikationer. Näringslivsklimat. Kultur- och fritidsutbud. Besöks- och turistnäringen. Nya planer för bostäder och företag. Tätortsanalyser. Femklövern driver utvecklingen framåt, ofta i samsyn med S.

  Konstaterar att som vanligt i mobbingfrågor och dåligt beteende att förnekelsens kraft är stark. Men inte så stark att andra inte ser det hot Dina uttalande på fullmäktige innebar. Det låter faktiskt bara dumt, PerElis, att hävda att det bara var en upplysning om hur det fungerar på Ditt jobb. Om Du inte svarar på frågor som Dina uppdragsgivare vill, så är det bara att lämna? Förlåt, så har jag inte uppfattat svensk arbetsrätt. Vem är Du anställd av? Är det ett svenskt företag? Nån sydländsk ”inofficiell” sammanslutning? Och Du sade att Du ska fortsätta jaga dem, gissar att det inte var Dina arbetsgivare Du syftade på, utan de tjänstemän som Du som ledamot i Socialnämnden är arbetsgivare för.

  Politiker som Du skadar förtroendet för oss andra. Jag förstår varför Du så ofta talar om samsynen SD/SPI/C/M i Socialnämnden. För med Dina uttalande och olika blogginlägg så markerar Du hela tiden in Dig bland missnöjespolitikernas skara. Och det är inte det beteende som lett moderaterna från 5 till 15 mandat.

  Under min ledning från 2002 till 2010 har moderaterna konsekvent utarbetat gemensamma frågor att arbeta för, med allas delaktighet. Vi har regelbundet diskuterat, följt úpp och mätt internt om vi nått framgångar i det vi arbetat för. Alla större projekt har rapporterats av internt i gruppen. Vi har arbetat som en trygg samarbetspartner, vars ledarskap de andra partierna i femklövern känt förtroende för.

  För att uttrycka det milt: Nu är det annorlunda. Konfliktbeteendet från bl a Dig, Venche och Pelle Skerup tär på vårt förtroende. Fortsätter det så är samarbetet snart historia om jag förstår signalerna rätt. När jag pratar med Pelle, så bryr han sig inte så mycket om det, för det finns ju SD och SPI att samarbeta med, som han brukar säga. Det är något jag starkt vänder mig emot.

  Men är det den intoleranta, dömande, främlingsfientliga framtiden för majoriteten i Hörby kommun vi vill se som moderater? Jag vill det inte, och kommer aldrig att stödja en sådan utveckling. Och jag är ganska säker på att det inte finns en majoritet inom moderaterna för det. Var och en i politiken, inom M såväl som i andra partier får rannsaka sitt samvete.

  Vad vill man stå för? Jakt på tjänstemän som har annan uppfattning, och inte ”lever upp till förväntningarna”? Bra samarbetsklimat? Egenintresse och otillbörlig påverkan? Ägna sig åt politikens huvudfrågor, eller haverera på symbolpolitik? Ja, det är många framtidsfrågor vi har att ta itu med efter jul och nyårsuppehåll.

  Svara
 2. Pingback: God jul på er alla « perelis.se

 3. debattvillig

  Till lars.

  Åteirgen kommer du med dina kvasifilosofiska yttringar som inte sällan kan härleda till din förmodligen kristna tro. du hoppar på PE likt en arg, cynisk och trasig gammal man. är det inte dags att inse faktum, du är historia?
  du går i polemik gång på gång och efter det inte svarar på tilltal. är du fen år och leker i sandlådan fortfarande? kan gärna ge dig hink och spade då så du får leka vidare. självklart skall du få yttra dina åsikter, så länge dom är adekvata och har en förankring. men som det är just nu så märks det att du illa kvickt försöker fäkta för att bygga en rökridå runt din egen person och dina egna fel. gång på gång ser man fel efter fel efter fel från er i kommunhuset. det ni dock missar ideligen är de facto att vi är era arbetsgaivare, vi bestämmer, vi sätter spelreglerna. ni skall föra vår röst, vår åsikt, för vårt bästa. inte för eran egen agenda som det ser ut idag inom kommunen. du är en av dom högst betalda inom kommunen, alltså kommunens största socialfall indirekt. Och du har mage att klaga på andra hur dom sköter sina jobb? hade jag suttit i dina skor Lars hade jag dragit igen kakhålet fortare än fan själv får på sig tofflorna på morgonen. ni har misslyckats o det grövsta år efter år och vilken grupp får städa efter er? jo vi invånare. skall det vara såhär? är det inte bättre då att du gör eftergift på din lön för resten av din mandatperiod? du är inte värd den, och vi behöver den till att betala av dom skulder ni åsamkat oss under dessa år på utgifter vi medborgare inte sagt att vi skall ta. När skall ni lära er, att vi bestämmer, inte ni? skärpning! dags att skriva din egen avskedsansökan poch avgå med den lilla heder du har kvar i kroppen, innan du får krypa ut med svansen mellan benen!

  Svara
 4. Lars Ahlkvist

  Hej Debattvillig! vill Du berätta vem Du är, så är det lättare att bemöta Din åsikter, och för dem delen ha respekt för dem. Det anonyma ger jag inte mycket för.

  Svara
 5. Debattvillig

  Till Lars!

  Sen när anser du att du har rätt att inskränka den demokratiska friheten att använda synonym? Att inskränka min yttrandefrihet?
  Sen när är mina åsikter mindre värda pga jag väljer att debattera med hänsyn till min personliga integritet?

  Mina åsikter står fast, dom BÖR du kunna ta ställning till, trots mitt grundlagsskyddade val!

  Svara
 6. Lars Ahlkvist

  Demokratin vinner på att man vågar stå för sina åsikter. Jag gör det. Uppenbarligen inte Du. Och då förlorar Du min respekt. Dina inlägg får stå för anonymitetens malis, där var och en kan göra sig bred utan att stå för sina åsikter offentligt. Och med tanke på Din uppfattning om 45.and betydelse i politiken (alla vet väl att det är en pistol) så förstår jag att Du star örngottet över skallen. KKK gjorde samma en gång;-)

  Svara
 7. Debattvillig

  Till Lars.

  Hur kan du få en 45:à i häcken till en pistol?
  Jag menade vilka många vet en fot/sko. *suck*
  sen hur kan min anonymitet som är i respekt för min familj och mitt yrke underminera min trovärdighet? Du märker inte att du gräver dig längre ner när du likt en politiker inte svarar på mitt högst adekvata inlägg (se längre upp)? Mina åsikter är lika värda som den som debatterar öppet. Vilken rätt har du att nedvärdera mina åsikter?

  Svara
 8. Lina Sofie

  Jag är så trött på att skriva det men …

  Att du inte skäms Lars Ahlkvist!

  Tänk om du någon gång faktiskt kunde gjort som du säger – att t ex inte vistas här inne mer. Då hade vi åtminstonde sluppit dina oförskämdheter och lögner här – då hade de varit koncentrerade på Skånskan.

  Det enda du gör här är, precis det du gör i tidningen, att sprida lögner och insinuera att dina medmänniskor är det ena värre än det andra.

  Du beter dig som en mycket liten människa Lars.

  Att indirekt kalla människor för rasister som inte är det eller att jämföra någon med en medlem från Ku Klux Klan är så fruktansvärt lågt att jag knappt kan tänka mig lägre.

  Men om du kommer ihåg den långa långa långa loopingen vi hade för ett tag sedan (där jag tog hål på dina lögner och du kom med nya som jag fick ta hål på ända tills tu insåg att du inte vinner över mig med dina härskartekninker) så har du svaret där på varför man kan känna sig obekväm att gå ut med namn. För du är sannerligen ingen hedersam debatör … nej du är en sann maktmissbrukare vad gäller att debatera. Du använder alla de fula gamla härskarteknikerna och verkar inte skämas ett smack för det.

  All heder till dem som debaterar mot dig – oavsett om de går ut med sitt riktiga namn eller ej.

  Jag både förstår och respekterar att de inte gör det – anledningarna finns att läsa på bloggen och i tidningarna.. för alla att se.

  Tack och lov att det finns de som står upp mot sådana som du!

  Bevare mig väl: tänk att skriva ”så förstår jag att Du star örngottet över skallen. KKK gjorde samma en gång;-)” … snacka om ett verbalt stick i ryggen .. och så en smily på det…. usch!

  Och så snackar du om demokrati och respekt också – det är två begrepp som inte kan kopplas ihop med något av det du visat upp. De som tycker olika än du dem ser du till att slå på så ofta du kan, på alla möjliga sätt för att få dem att tystna. Du kallar dem för rasister och anklagar dem för att hota och förfölja folk, trots att detta är rena lögner .. . och du anklagar de som säger ifrån för att vara som kkk. Du visar ingen respekt alls för demokratin här i Sverige och ingen respekt alls för dem som vill utöva den.

  Du är ett sorgligt exempel på hur en medmänniska INTE skall bete sig… fy katten herr kommunalråd – du borde skämmas!

  /L

  Svara
 9. Debattvillig

  @ lina Sofie

  Jag böjer mig och bockar för dom vassaste fingrar och intellekt jag någonsin sett! En stor eloge och av med hatten!

  Svara
 10. Björne

  Till Lina Sofi!
  Tack för sanningen och inget annat!

  Svara
 11. Axel Eriksson

  Återkommen efter julfirande i Norge upptäcker jag att Lars A återigen har ”uttalat” sig. Det är troligen bara han som kan få en 45:a i baken till att vara en pistol! Alla vi andra tolkar det som en spark i baken!
  Jag passar även på att gratulera Lina Sofi för hennes träffsäkra kommentar på annandagen!
  God fortsättning på helgen och ett gott slut på detta politiskt ganska snedvridna år!

  Svara
 12. Lars Ahlkvist

  Nej, det är nog inte bara jag som får det till en pistol. Och att försöka bortförklara det med en spark av en stor skostorlek är bara bedrövligt. OK att sparka på människor med en annan uppfattning? Nej, det Öyvinds särskilt förstående eller demokratiskt. Ni borde faktiskt skämmas!

  Svara
 13. Debattvillig

  Återigen sätter Lars sig själv i det blå skåpet med en retorik sprungen ur det rökmoln han skapar för att försöka förblinda andra att inte se hans absurda misstag och brister. Hur kan du få det till att sparka på den som har en annan åsikt? Jämförelsen med en doja à la storlek 45 gäller att du hade fått sparken om detta var ett privat eller börsnoterat företag i näringslivet!!
  Men IOM att du sitter i skyddad verkstad kan du uppföra dig som en obstinat treåring och göra misstag på misstag utan att oroa dig för repressalier.
  Inse faktum, du är inkompetent, föraktansfull, arrogant och fast i ett manschuvinistiskt tänkande!

  Svara
 14. Lars Ahlkvist

  Tja, det är inte det jag hör från väljare som vågar framträda med namn och ansikte. Som uppskattar detsom hänt i Hörby, som blivit möjligt tack vare ett bra samarbete i femklövern, i bland med stöd av S. Under mitt ordförandeskap, under dokumenterat motstånd bl a i denna blogg. Under hot om 45or i häcken…

  Kan den politiska debatten bli vidrigare eller sjunka lägre? Förhoppningvis inte, men nåt säger mig att jag kommer att bli besviken.

  Svara
 15. Debattvillig

  @ Lars

  Vågar? Klart man vågar, men sak och person är två vitt skilda saker.
  Hot? O nej lille gubben.. Faktum heter det. Du HADE fått en fot i häcken om du hade jobbat i näringslivet.
  Ja den politiska debatten kommer sjunka än lägre, så länge du inte lär dig att lyssna och fortsätter med dina härskartekniker.
  PS: det finns inte många väljare om du gör en undersökning som har förtroende för dig.

  Svara
 16. Debattvillig

  Tillägg.
  Likt en politiker svarar du inte konkret på någon kritik av din yrkesperson.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.