Svinarp får Namibiabesök

På senaste fullmäktigesammanträdet pratade jag med en tjänsteman som berättade för mig att SVTs serie ”Starke man” inspireras för sina episoder av verkliga händelser. Jag tänkte att det måste vara svårt att få det så skruvat från verkligheten. Energisparåtgärderna i Svinarps nyrenoverade kommunhus kunde inte ha med Hörbys motsvarighet att göra, eller?

Men igår såg jag en påannons för söndagens avsnitt av Starke man. Man kan läsa följande på SVTs hemsida:

21:00 Starke man

Del 2 av 13: Bananrepubliken Svinarp. Lars-Göran Bengtsson är angelägen om att visa upp en välfungerande svensk kommun när en delegation från Namibia besöker Svinarp. Hans fördomar och härskarteknik får ganska snart besökarna att se med oro på den svenska modellen. När det sedan visar sig att han godkänt en spökutdrivning på pensionärshemmet Vitsippan är det svårt att hålla uppe fasaden.

Klockrent. Redan förra säsongen kände jag vibbar om att det var mer drama-dokumentär än ren fiction, men nu är det ingen fråga längre.

Inför denna bloggning läste jag på kommunens hemsida [1, 2]att Namibiaprojektet inte belastar kommunen ekonomiskt, men jag har fortfarande inte fått klarhet i hur pengarna allokerades till skolbarnen från Hörby som plötsligt dök upp på den afrikanska savannen.

Hur många fler små välvilliga projekt, med de bästa intentioner, finns det inom Hörby kommun som läcker pengar? Jag skulle så gärna vilja veta. Gunvor Håkansson försöker få fram det inom Socialnämndens område – det skall bli så spännande när förvaltningen rapporterar tillbaka.

Jag är helt övertygad om att serien Starke man är på kommunkontoren runt om i landet, vad West Wing var för regeringskansliet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.