Två nya institutioner i Hörby på en kväll

Ikväll var det Moderat föreningsaktivitet. Dagen till ära var det guidad tur av kommunchef Arne Bertilsson och projektledare Lars Lagö i det nya kommunhuset som stod på programmet. Första stoppet blev samlingssalen. Jag har en tävling här på bloggen om namnet på klossen; lämna förslag du också. Ett av förslagen ”Kaba”, som kritiserats för att inte vara korrekt då man inte kan gå runt klossen, visar sig faktiskt inte vara så dumt. Man kan, trots allt, trockla sig igenom på baksidan bland microvågsugnar och klädhängare.

Anders Malmgren och Yvonne Kulstad inspekterar planlösningen på tredje våningen

Efter samlingssalen begav sig sällskapet upp till tredje våningen. En blanding av kontorslandskap, små konferensrum och ett icke ringa antal krypin för dem med torgskräck. Allt i sjukhusvitt, så miljöchocken vid flytten från Kastanjegården blir begränsad.

Runt 50 personer hade hörsammat kallelsen.

När ombyggnadsprojektet startade skulle kostnaden landa på 43 miljoner. Det skall bli spännande att se hur man följer den budgeten. En bubblare på den kommunala dagordningen är hur parkeringsfrågan skall lösas, något som inte löstes innan bygglovet godkändes. 

Det var dock tydligt att huvudattraktionen ikväll inte var kommunhuset utan den nyöppnade restaurangen Melodays Inn på nya Nya Torg.

Någon Pamplona rusning utmed Hörbys gator var det inte tal om. Tillfots förflyttningen gick utan missöden.

Hörby profilen Bosse Lindholms temarestaurangen har en spännande inredning i 50-talsstil. God buffémat i form av kyckling och/eller köttfärsbiff, potatis/pommes med grekisk inspirerad sallad gjorde kvällen fulländad.

Vill du också gå med i Moderaterna? Kontakta mig på rallarper@yahoo.se så hjälper jag till så att du blir medlem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.