Vägen till helvetet kantas av goda intentioner

Denna veckan har såpan Sofie Arkelsten och Shells bjudresa till Frankrike bollats i media. Det är inte utan att man förvånas av kommentarerna som kommer ut när hon försvarar det:

… naturligtvis beklagar jag om min studieresa kan uppfattas som att jag låtit mig påverkas på ett otillbörligt sätt.

Ja, faktiskt kan man få den uppfattningen i media när de hänvisar till hennes uttalande i Riksdagen om att de största nersmutsarna är det som kommer att förbättra sig mest. Men visst har hon rätt – även jag kan hålla med om det, och det utan att ha varit i Frankrike.

Kan konstatera att kritiken är en form av populism som nyttjar de enkla slutledningarna och avsaknaden av problematisering i populärpressen.

Vidare konsaterar jag att i dagens mediavärld är det inte oproblematiskt att göra så som Arkelsten har gjort – det går inte ta en debatt om individens itegritet i 30 sekunders formatet. Därmed är hon kontaminerad oavsett påverkad eller inte.

Själv har vi i Miljönämnden varit ute och tittat på Vindkraftverk i Eslövs kommun – är osäker på om jag blev påverkad eller inte.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.