Var kommer bensinen till den politiska brasan ifrån?

Av | 2011-05-04

Pelle Skerup beskylls för att ha hotat politikerkollegor. Påståendet känns bisarrt. Att kontakta representanter för samarbetspartier är inte att hota. Det är ingen hemlighet att vi har olika åsikter inom Socialnämnden, och det borde inte komma som en överraskning att detta diskuteras.

Jag själv pratar med många femklöverkollegor om problem och lösningar – är det bara en tidsfråga innan jag också kommer anklagas för hotelser (bland allt annat jag är anklagad för de senaste veckorna)? Att skjuta budbärare är nog inte den mest effektiva metoden i det demokratiska samtalet.

Efter att ha haft fördelen att jobba med Pelle Skerup vet jag att det är raka rör som gäller. Raka rör kanske inte är det som kännetecknar politik i allmänhet. Pelles uppfattning och hållning i sakfrågan är enligt min mening den mest korrekta; klartext är jobbigt att hantera för den ovane.

Därför förstår jag inte vilken fjäder denna höna kommer ifrån. Här behövs ingen ursäkt från något håll, men om det skall fram en, hellre då från hönsfarmandet än från Pelle. Är det arvodena som det handlar om, så är det bara för KS att ödmjukt kassera beslutet. Jag har fortfarande inte förstått varför det var så bråttom. Beslutet var fel, oförankrat och kontraproduktivt.

Allianspolitiken är väl förankrad och är det bästa spåret för Hörby. Nu gäller exekvering av politiken och inte exekvering av moderata politiker.

Ett svar på ”Var kommer bensinen till den politiska brasan ifrån?

  1. Victoria

    I know one other straight shooter! Darling am so proud of you for not only standing up for what you believe is right and fair, but also following it through in action.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.