Världen är full av fridsstörare – var finns Percy?

Percy Nilsson i Höllviken har nu erkänt att det var han som med en borrmaskin borrade hål i ett däck till en Hemglassbil. Någonstans i historiens dråplighet känner jag sympati för Percy – dessa Hemglass-galningar som kör omkring i bostadsområdet och terroriserar. Med vilken rätt skickar man ut reklambudskap över grannskapet?

Hemglass’ eget perspektiv på det hela är att man kan inte tuta nog. I en intervju med Skånskan 2013-10-17 säger Hemglass’ representant:

– Däremot får vi väldigt många klagomål från kunder som inte hört vår signal. De är besvikna över att de missat att köpa glass av oss.

Jag har svårt att tänka mig scenariot som beskrivs ovan.

Denna livsavgörande service att bli påmind om att det kommer en försäljare som kränger glass. Vad skulle kunna hända om man inte har ett paket glass i frysen? Och varför just glass? Varför inte ett nyttigare alternativ – vad har hänt med morotsbilen? Varför åker det inte runt en bil i kvarteret och säljer knäckebröd?

Hela Hemglass-verksamheten är på gränsen till tvångsmässighet om man får tro deras egen beskrivning av sin business. Vem är det som går runt och tänker ”Måste ha glass, måste ha glass, måste ha glass”?

Nej, Percy uppmanas fortsätta sin mission mot fridstörarna. Men varför just begränsa sig till Hemglass?

 • Var finns Percy när kvarterets gräsklippar-terrorister alltid kommer ut en ljummen sommarkväll och man vill njuta av stillheten.
 • Var finns Percy när 47 år gamla jättebäbisar kör omkring på motorcyklar och tycker det är roligt att förpesta närmiljön med en ljudkuliss som påminner om en kulspruta?
 • Var finns Percy när kvarterets hund har stått och skällt en eftermiddag utan att hundägaren fattat att de är en sanitär olägenhet.
 • Var finns Percy när kommunalrådet babblar sönder ytterligare ett kommunalt möte?

Summa summarum kan jag konstatera att det behövs många Percys för att komma till rätta med ljuden i samhället. Kanske det skall åka runt en bil i villakvarteren och sälja borrmaskiner?

16 svar på ”Världen är full av fridsstörare – var finns Percy?

 1. Debattvillig

  Trololololololol 😉

  Du vet att du bor på landet?

  Det e som bonden som fick klagomål på att spannmålsfläkten gick 30-40 minuter om dagen. Kommunen kom och sa att han var tvungen att stänga av. Sen en faktura på 800:- för deras besök pga en granne som bor på landet trots allt. Klarar man inte dom ljuden så bör man bo i en bunker.

  Glassbilen kommer så sällan, spelar en kort melodi. Jag själv saknar den. Jag köper hellre den glassen än att köpa på ica eller dyl.

  Är du binär P-E?
  Livet är fullt av ljud och det måste få låta. Oavsett en fläkt, grannens gräsklippare, min tupp, bondens traktor, bilarna på gatan eller glassbilen.

  Glassbilen körde där långt innan du flyttade dit. Detta måste du ta hänsyn till. Det var ditt val att flytta just dit. Samma du köpt en kåk jämte ett lantbruk. Du kan väl inte gnälla på att det luktar eller låter i ett sånt läge? För isåfall är det katastrof om något.

  Svara
 2. Michael Keismar

  Man må tycka vad man vill om ljud hit o dit MEN det är beklagligt att du Per-Elis tycker det är helt ok att förstöra andras egendom (borra hål i ett däck i detta fallet) bara för att man inte tycker om ngt. Det är väl inte i sann demokratisk anda att förstöra andras egendom? Snälla, sluta uppmuntra sådant agerande!

  Svara
  1. Per Elis Jansson Inläggsförfattare

   Hmmm, så efter att läst blogginlägget, sett min självironiska kommentar om mitt eget traktorkörande på sommaren så skulle risken att någon skulle komma och borra i mitt däck vara större? Tror inte det. Vi måste tillåta oss att kåsera om galenskaperna i samhället, må de än vara ljudmarodörer eller däckborrare.

   Men du får poäng för att du var före kommunalrådet med att leverera en knastertorr analys av inlägget!

   Svara
   1. Michael Keismar

    Njae…du efterlyser ju en ”Percy” och vad Percy gjorde var just att förstöra annans egendom bara för att han blev störd. Dessutom så nämnde du bara att du körde gräsklippare sommarkvällar och inte en traktor samt att den kommentaren inte är med i ditt kåseri utan först i ett svar på annan kommentar 😉 Hepp från den knastertorre Michael (som också har en åkgräsklippare men inga grannar att störa). De har nämligen flyttat till ett område som trafikeras av Hemglassbilen. Här i Köinge kör Hemglass tyvärr inte alls till mina barns stora förtret 🙂

    Svara
 3. Torbjörn Malvå

  Var tog humorn och skrattet vägen?

  Svara
  1. Per Elis Jansson Inläggsförfattare

   Torbjörn: Här kommer den: Jag kan avslöja att jag körde trimmad ljudlig Puch Dakota i min ungdom och jag tänkte skoja om att jag hade borrat upp den. Men nu föll det skämtet platt eftersom det var en plugg som begränsade hålet mellan förgasare och cylinder. Så kan det vara….

   Svara
  2. nyfiken

   Humor och skratt dör nog tyvärr ut ganska fort i en politiskt räddhågsen kommun. I stället lockar köttgrytor och namibiasemestrar med full lön.

   Svara
 4. Lisa

  ”Till nyfiken”. Du har rätt, det gäller också att barnen får en gratis och stimulerande utlandsresa till fjärran länder om de tillhör rätt familjer och kan kallas ”ungdom” från Hörby.

  Svara
 5. Torbjörn Malvå

  Per-Elis!
  För allt i världen, fortsätt att kåsera, det finns trots allt en del som har humorn och skrattet i behåll.

  Svara
 6. Lars Ahlkvist

  Ja, hur ska man känna sig när bloggen tycker det är OK att jaga glassbilar, gräsklippare, hundar och kommunalråd med bortmadkin och skada.

  Prata kåseri och humor? Nja, Det finns en annan sida, många är kränkta av denna blogg. Hur kul är det att veta att hunden ska få en borrkärna i kroppen om den inte är tyst, hur bra är det att man ska få en borrkärna i kroppen om man har en annan åsikt? Odemokratiskt är bara förnamnet. Kulnoch humoristiskt känns det inte, bara oempatiskt och hatiskt.

  Kränkningar av denna sort är inte Ok. Det är bl a därför M sagt att PerElis inte kan accepteras som moderat kandidat. Bra och tydligt besked, att kränka och bära sig illa åt är inte förenligt med moderata åsikter. Se vad som hände i Västra Götaland, bra med tydlig reaktion där!!

  Svara
  1. Torbjörn Malvå

   Kanske finns det en orsak till att vissa inte känner någon empati?
   Starka ord av hat har också använts av dig Lars. Du sitter dessutom på mer makt än vissa och borde föregå med gott exempel. Det är dessutom ordstrider som borde kunna besvaras med lite mindre affekt.

   Svara
  2. nyfiken

   Oj då Lars Ahlkvist, upphör din stavningskontroll att fungera sent på kvällarna?

   Det ska bli riktigt roligt att se din min på kvällen den 14 september nästa år. Hade jag varit som du hade jag satt mig och börjat fila på mitt CV redan nu.

   Nästan färdig jurist…
   Nästan riktig legionär…

   Svara
 7. Debattvillig

  Cv för L-A är i stil med.

  ”Curriculum vitae”

  Har inte gått färdigt högskolan.
  Enligt mig själv nästan färdig jurist.
  Har inga kunskaper dock.

  Maktfull legionär.

  Näringslivsexpert trots att jag inte vet vad det innebär.

  Expert på retoriskt snömos, grymt drivande i teknikerna för att få människor livegna.

  Så kan den se ut, någon som vill fortsätta? 😉

  Sen till herr Ahlkvist och hans raljerande.

  Får jag gissa? Tror på rött när du skrev texten 😉

  Svara
 8. Edvin

  Vart är Percy när man vill ha internetkabeln klippt?! Så man slipper allt borgerligt avgastjötande om motorcyklar och annat?

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.