Varmaste dagen på 16 år…

… är det inte en perfekt dag att genomföra ett mastodontprojekt på huset? I fredags lånade jag en skylift för att tvätta huset. När jag hade fått den i ordning så var klockan 1430 och det var jättevarmt. Men varför skulle jag låta det hindra mig.

Östersidan på huset ansattes och vid 2000-tiden var det klart. Det blev hur snyggt som helst. Tidigt upp klockan 0600 på lördagen och tvättar södersidan på garaget. Redan vid 0900-tiden var det klar, innan värmen slog till. Just då var ambitionsnivån hög, men den avtog sedan snabbt när jag flyttade utrustningen till södersidan på det stora huset.

Två timmar senare och en illröd nacke rikare, var en liten bit av eternit-taket tvättat. Det var helt enkelt för varmt för att forsätta. Senare under kvällen lyckades jag inte uppbåda mer energi. I stället gick jag och tittade på återstoden av arbetet för att på husets västersida upptäcka ett getingbo. Detta bo är inget som jag tänker tampas med från en liftkorg.  

I morse vid 0630 tiden, säkert till mina grannars glädje, satte jag igång för att undvika dagen hetta. Halva taket mot vägen är högtryckstvättat. Längre mot getingboet vågade jag inte gå. Norrsidan på garaget – som troligtvis är den vägg som är i mest behova av tvättning, kommer jag inte åt med liften.

Nu står hyr-maskinen och tickar pengar och jag sitter i bokens skugga med mitt vattenglas bredvid mig. Jag och Wilma har redan ätit två glassar var, men det känns inte som om det hjälpte mer än för stunden. Stilla kan det konstateras att jag är en idiot som dels inte kollade upp getingboet, dels inte klurade ut hur norrsidan på garaget skulle tvättas och att till sist men inte minst reflektera över vädrets inverkan på min leveransförmåga. Summa summarum blev det i det stora hela blev en rätt så misslyckad aktivitet denna helgen. Jag hade inte ens tur med vädret…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.