A small step for mankind…

… och ett litet, men rättvist, steg för mig. Skånetrafiken kommer kreditera mig 17.60 kr

Denna summa betalas till mig för att deras automat inte hanterade tillköp för öresundsbiljetter korrekt i sommar. När man skulle till Köpenhamn eller Kastrup betalade man för mycket om man köpte tillköpet i en biljettautomat utanför Malmö området. Nu kommer denna stora orättvisa regleras.

Samtidigt driver jag ett annat ärende mot Skånetrafiken. I lördags köpte jag mitt månadskort på stationen i Höör för pendlingsresorna ner till Lund från Hörby. Perioden startade i lördags direkt när jag köpte biljetten. Detta gjorde att jag förlorade två dagar på mitt period kort eftersom jag inte behövde kortet förrän i måndags. Detta innebar en kostnadsökning på 6,5% på grund av en begränsning i Skånetrafikens automater.

Det känns även extra hårt att perioden går från den 14/8 till 12/9. Fattas det inte en dag för att det skall bli ett månadskort? Och inte nog med det, den 11/9 och 12/9 är icke arbetsdagar då jag inte använder kortet. 13% av kortet kommer jag inte kunna utnyttja;  117 kronor.

Tiden utvisar huruvida Skånetrafiken håller med om denna oförrätt som drabbat mig…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.