Andra KF sammanträdet

Så, idag skulle budgeten för 2011 klubbas i kommunfullmäktige. På grund av en försenad buss från Lund så kom jag till mötet 15 minuter försent. Mitt under budgetdebatten, och då fick man inte vara med. Ja-ja, fair, kan man tycka.

Socialförvaltningens budgetramar diskuterade utförligt och visst kan man tycka att skicka in 4 miljoner, i ett hål som för 2010 förväntas bli 30 miljoner, är otillräckligt. Riskerna med sådan ramar är uppenbara, vilket opositionen gladeligen pekade ut. Den avgående socialnämnden är tydlig med sitt budskap i budgetförslaget:

En budget i balans utifrån den preliminära ramen kan därför inte presenteras utan, utäver ovan verksamhetförändringar, en reducering av personalbudgeten.

Man går som katten kring het gröt – här måste personal bort står det om man skall prata klartext. Den nya nämnden kommer inte att få en smekmånad. Ganska snart kommer det visa sig om nämnden har det nytänkande som behövs.

Tommy Hall argumenterade som om alla uppfinningar redan var gjorda, att alla metoder var prövade när han resignerade med sin skattehöjning på 75 öre.

Sedan var det dags för antagande av planen för Strandvägen. Natruligtvis är det stora problemet med den planen konflikten mellan den enskilde tomtägarens rätt och det allmänna.

Även om kommunalrådet hävdade att strandskyddet inte påverkas av planen, så är det ingen tvekan om intentionerna i planen att bli av med strandskyddet (att inte få bygga) på de hittils obebyggda tomterna. Verklighetsbeskrivningen slirar betänkligt.

Medborgarförslaget om att kommunen skall ta över driften av vägnätet här i Ludvigsborg expidierades. Man kan dock ifrågasätta hur vist det var att skicka det till tekniska nämnden då de redan har haft ärendet på sitt bord de senaste två åren utan att man kommit till skott. Orättvisan har inget med tekniska nämndes ansvarsområde att göra.

Det känns som om det behövs en motion om att rättvisa skall råda här ute i Ludvigsborg, det kan inte vara rätt att kommunen betalar vägavgiften för vissa medan grannen måste betala den själv. Detta strider mot kommunallagen kap2,  2§ om likabehandling. Om fullmäktige säger nej till detta så kommer ärendet kan hanteras av förvaltningsrätten.

Artikel i Skånska dagbladet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.