Även små öron har grytor

Efter en hektisk vecka där jag farit som en tätting i Sydsverige och i Danmark har jag nu äntligen landat i soffan framför brasan.  Politiken i Hörby har rullat på med det nya fullmäktige och dess val till poster.

Sossarnas tungviktare placerades på podiet. Med Tommy Hall borta från talarstolen har Susanne Meijer fullt tillträde – den nya ordningen inom Socialdemokratin utkristalliserar sig. Ordspråket gammal är äldst verkar inte stämma på något vis i realpolitiken i Hörby.

Så även om Tommy Hall fick nöja sig med en prestigefylld post och ett hyfsat politikerarvode så tvekar han inte att stämma i bäcken. Från talmansposten deklareras redan nu att det inte finns plats för massa ideologi om Regnbågen skall överleva.

Och är det någon bland fåren som mot förmodan dristar sig till att faktiskt förankra sin politik i någon form av ideologi så finns det botemedel för det. Tommy Hall citeras i Skånskan 2014-10-27

– Det kommer att handla mer om pragmatism än om ideologi, och det blir ett givande och tagande. Det är inget för folk med små öron, betonade Tommy Hall.

Vem som kommer stå för givandet och vem som står tagandet behöver man inte vara speciellt insatt för att förstå. Om otydlighet föreligger så kommer  Tommy kommer vara där och dra vederbörande i örat. Små öron är då inget man skall ha när grova ombudsmanna-nävar skall fatta greppet.

Skämt å sido, vad handlar detta med små öron om? Vi får ta hjälp av kinesisk ansiktstolkning för att bringa klarhet i frågan.

People with small ears are cautious, thoughtful, introverted and quietly ambitious.

Med ens så förstår man varför de små-örade individerna inte har i Regnbågen att göra. Att vara försiktig, fundersam och ambitiös är inget som gör att man platsar. Detta till skillnad mot de storörade:

People with large ears are lively and energetic. They are prepared to take risks that would frighten those who have smaller ears.

Så även om Tommy Hall varken är livlig eller energisk så inser man lätt att Regnbågsprojektet är ett stort risktagande. Jag måste tillhöra de småörade, då jag är oroligt inför äventyret som man tänker ge sig ut på.

aeneuman

Storörad passande individ från tidningen MAD

Första tecknet på hur detta äventyr kommer fungera i praktiken är hur konkret man vågar vara i sin regeringsförklaring. Mycket konkret visar på en hög ambitionsnivå, vaga hållningar visar att det blir en tid av kräftgång.

Spännande att se (eller höra) inom kort.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.