Win-win-win i skånskt gemyt i väntan ansvarstagande

Sverigedemokraterna har lämnat in en motion till fullmäktige i Hörby. Motionen lär enligt Skd 2014-10.15 säga att avgifterna för måltiderna som kommunen tillhandahåller skall återställas till vad de var tidigare i höst.

Susanne Meijer har tidigare sagt att hon är beredd att stödja en sådan motion. Jag har tidigare kommenterat risken för att ett tidigt haveri när man skall hantera motionen. Nu kommer det inte ske inom närtid trots att det tillträdande kommunalrådet och majoriteten av fullmäktige står bakom förslaget.

Det är en intressant vinkelvolt av demokratin att ett förslag, som troligtvis skickade många väljare över till oppositionen, är inget förslag som kommer klubbas igenom med den nya majoriteten. Kostnaden för att klubba igenom SD motionen, som Socialdemokraterna egentligen står bakom och som de röstade för i höstas, kommer vara högt för Socialdemokraterna då motionen riskerar att haverera det sköra regnbågssamarbetet.

Så när ärendet kommer upp på det nya fullmäktiges bord nu i november så kommer fullmäktige skicka ärendet till Socialnämnden för att där begravas under en lång tid. Där kommer den ligga tills att den nya majoriteten har vant sig tillräckligt mycket i tanken att det skall finnas kostnadstäckning för de tjänster som kommunen utför.

Då kommer motionen dammas av och Socialnämnden rekommenderar fullmäktige att avslå motionen med hänvisning till att avgiften inte höjts de senaste två åren och av rättviseskäl inte skall varken höjas eller sänkas. Sverigedemokraterna kommer vara nöjda då de fått sitt mediautrymme och vill mest att Sverigedemokraternas inkompetenta fatala felröstning i Lyby skall falla i glömska. Socialdemokraterna kommer vara nöjda med att de räddat regnbågen och de närmast sörjande stödpartierna från femklövern kommer vara nöjda med att beslutet kvarstår. Win-win-win som det heter.

Två år senare när borgarna tar över igen så får man ta ansvar genom att som sina första uppgifter styra upp taxorna igen. Därmed är cirkeln är sluten på den motionen.

7 svar på ”Win-win-win i skånskt gemyt i väntan ansvarstagande

 1. Nasare

  Borgarna kommer inte att ta över om fyra år, det är bara ett önsketänkande från dig. Varför inte? De borgerliga partierna är ute och turnerar alldeles för långt från vad gemene man vill, önskar och drömmer om. Alldeles för många av de borgerliga politikerna är broilers och/eller karriärpolitiker, utan kontakt med vanligt folks vardag och värderingar. Nykomna unga politiker med fräsha och sunda åsikter har inte vista sig hålla ut, eller stå ut ens en mandatperiod.

  Just i frågan du avhandlar ovan går åsikterna isär mellan de som seniora och de som icke är det. De senare har dock visat sig ändra uppfattning med tiden…..

  Svara
  1. Per Elis Jansson

   Hej, jag tror du har rätt i verklighetsförankringen av politiker…

   Så du menar när jag blir gammal så kommer jag också vilja ha min man skattesubventionerad? När faan blir gammal blir ha kommunist…

   🙂

   Svara
   1. Nasare

    Helt rätt uppfattat! När jag var i din ålder (nja, kanske lite yngre) var det tvärtom, unga var vänster tills de började tjäna pengar, då förflyttade de sig successivt åt höger…. Men den världsbilden förändrades med Alliansen vid rodret! Med en ökande del ”tärande” pensionärer i det svenska samhället borde man även inom Alliansen ha så mycket intelligens att man begriper att det inte är så smart att straffbeskatta dem – de kan dra sig åt vänster igen….

    Svara
 2. Bengt

  Du skriver ”Två år senare när borgarna tar över igen så får man ……”. Innebörden av detta måste vara att Du anser att Centern, Folkpartiet och Kristdemokraterna är socialistiska partier. Eller anser Du att Moderaterna, SPI och Sverigedemokraterna är de enda borgerliga partierna i Hörby?

  Svara
  1. Per Elis Jansson

   SD är inget parti det är en folkrörelse utan huvud. Osäker på om M och SPI är borgerliga – handlingarna har ju lyst med sin frånvaro än så länge.

   Vad gäller de övriga allianspartierna så återstår det att se 2018 om något parti kommer ur varggropen de frivilligt har hoppat ner i…

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.