Berika dig på min blogg med varierat språk…

… men bli inte uttråkad av min byråkratiska text.

Sveriges Radio morgon hörde jag idag om det nya textanalysverktyget Polingo där man kan kolla upp hur begriplig man är. Ett enkelt och obyråkratiskt språk var att föredra för att göra sig förstådd.

Så här blev mitt resultat när jag tog mina senaste blogginlägg:

polingo

Hur språket ser ut som jag använder relaterat till riksdagsledamöterna och kungen, Palme och Underbara Clara.

Jag undrar hur politikerkåren i Hörby skulle mappa in sig denna mätning. Tyvärr så har stora delar av den varit tyst de senaste fyra åren så det är svårt att göra någon mätning. Trots allt kan man hitta några litterära eremiter i Hörbymyllan:

polingo_leriksson

Lars Eriksson på http://lbm.nu/wp

polingo_le

Lars Evald Svensson på SPIs hemsida

polingo_sm

Susanne Meijer på http://susannemeijer.blogspot.se/

Det kanske inte är så konstigt att jag hamnar långt ut på den varierade axeln. Jag finner stor tillfredsställelse efter att jag lyckats tråckla ihop några fina meningar.

Under den heta våren 2011 när det stormade som värst runt Socialnämnden så skrev vårt högt ärade kommunalråd att jag bara sprang på korta bollar utan resultat. Visst kunde man anta det då, men när skrivandet har en stor del av lust i sig så är det inget som ger sig i första taget. Att jag dessutom har rätt i mycket av det jag skriver gör ju att man får en allt annat än en nerslående känsla av min politiska gärning.

Med 630 publicerade artiklar och en positiv feedback från mina läsare så finns det liten chans att jag kommer sluta. Jag hoppas att du som läsare står ut med min byråkrati och njuter av det varierade språket även om ett eller annat sällan använt ord dyker upp.

Prova dina egna texter på http://polingo.info/

2 svar på ”Berika dig på min blogg med varierat språk…

 1. Debattvillig

  Men du har en tendens att veckla in saker i facksvenska till den milda grad att det blir fikonspråk.
  Det har vi diskuterat 🙂

  Svara
  1. Per Elis Jansson

   Visst är det så… och det är mer än en tendens skulle jag vilja påstå.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.