Beslutsmässighet på muntlig dragning?

En storm i ett virtuellt glas har blossat upp i Hörby. SkD skriver 2013-12-13 om turistsammarbetet med Eslöv och Höör. På förra kommunstyrelsen var det en dragning av näringslivsansvarig om statusen.

Det luktade slamkrypar lång väg med inga pappren utskickade i förväg. En mängd detaljer om bolag flög genom rummet och det var nog inte bara jag som blev förvirrad. Ordföranden berättade att Eslöv och Höör var beredda att gå vidare med bolagsbildningen.

Själv var jag ersättare för Pelle Skerup på det mötet och skulle fatta beslut. Vis av erfarenhet kändes det minst sagt obehagligt när samarbetet presenterades. När jag frågade var dokumenten fanns som Eslöv och Höör har som beslutsunderlag fick jag svaret att det var på en motsvarande dragning som vi fick på måndagskvällen.

Ärendet lämnades utan att några beslut fattades eller att någon begriplig information hade delgetts – och tur var väl det. Gissningsvis var det bara en försöksballong som skickades upp i vanlig ordning för att provtrycka församlingens entusiasm.

Så om man skulle våga sig på en lite utvärdering av situationen så kan man säga att ingen politiker i Hörby förutom Lars Ahlkvist vet vad det handlar om och denne har inte bestämt sig för hur han skall snurra till det så han får sin vilja igenom.

Kommunalrådets trogne vapendragare Tommy Hall är på tåget för att ”se vart det barkar hän”. I väntan på riktning är det krypskytte på Pelle Skerup i vanlig ordning. Denna gång sker skyttet från glashuset när Ahlkvisten själv sitter i Leader Mittskånes styrelse. Skulle vara intressant att höra hur  kommunalrådet själv ser på sina dubbla stolar här…

2 svar på ”Beslutsmässighet på muntlig dragning?

 1. Torbjörn Malvå

  PerElis! En briljant betraktelse! Bugar mig för din fantastiska iakttagelseförmåga!

  Svara
 2. Per Gillsparr

  Konstigt… Jag har (som turistaktör) påtalat att jag tycker det är otydligt… kalkylen/kostnaderna har varierat… trovärdigheten av kostnadsberäkningarna tveksamma (men jag har självklart inte full insyn). Men jag är ju bara en enkel aktör.
  Ni är politiker och ni skall fatta avgörande beslut – och då måste väl all fakta vara väl kända och förankrade.
  Skönt att någon mer vågar ifrågasätta!

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.