Billström är SDs bästa språkrör

Firma Bildt och Billström på äventyr i Irak är en ordentlig hjälp till Sverigedemokraterna. När det förmodade moraliska haveriet skall förklaras för den inhemska publiken havererar även kommunikationen. Punkt 1A i pudlandets konst missas; man försöker täcka över med idiotkommentarer och därmed lämnas fältet fritt för konspirationsteoretiker och bloggare.

Det hela sammanfattas rätt bra av Jimmy Åkesson själv på SVTs webb:

Vi hör ofta det i synnerhet i samtal med borgerliga politiker, och kanske framför allt moderater, att man mellan skål och vägg har en ganska kritisk syn på svensk invandringspolitik

Med en avsaknad av en ideologi och etik i frågan kommer man direkt ut i pragmatismens våtmarker; kommenterer som säkert kan verka alldeles lysande och formellt riktiga för stunden, men som i verkligheten strider mot rätt mycket av de värderingar man står för (eller åtminstone det parti man säger sig representera) kan komma allt för långt utanför hjärnbarken.

På lördagen hade man fattat situationen och kallat in några helglediga mediastrateger och man klämmer ur sig vad man borde sagt från början. Detta citat från SVTs Webb:

Jag har inte sagt något annat till den amerikanska ambassaden i Bagdad om svensk asylpolitik än vad jag har sagt offentligt i Sverige. Jag har däremot inga synpunkter på vad amerikansk ambassadpersonal skriver i sina rapporter

Vad som faktiskt sades i Irak kommer vi aldrig få reda på, men det är inte Billströms version som går till historien, eller som definerar uppfattningen av regeringens politik.

2 svar på ”Billström är SDs bästa språkrör

 1. Lars Ahlkvist

  Vad är Ditt förslag till integrationspolitik, och hur vill Du diskutera med SD och utforma framtidens flyktingmottagning. Jag har alltid tyckt att det ger mycket mer resultat att berätta vad man vill uppnå, snarare än vad andra gör fel och vad man är emot?

  Svara
 2. Per Elis Jansson Inläggsförfattare

  Hej Lars,

  Min poäng i inlägger är inte att kritisera den offentliga moderata integrationspolitiken, utan att påtala att mediahanteringen är urusel.

  Jag är rätt så säker på att jag inte själv kunnat hantera det bättre, men så är jag ju inte integrationsminister.

  Integration genom arbete, som är alliansens politik, står jag helt bakom. Invandrarna är en resurs och inte en problem. Varje dag jobbar jag i en mångkulturell miljö och ser hur vi korsbefruktar idéer. I mitt huvud är dynamiken, mångfacetteringen det som är svenskt, inte blåa ögon.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.