Bland nässlor, fästingar, paparazzis och centerpartister på Södertos fotbollsgolf

DSC_0176Söndagen har nästan helt gått i lokalpolitikens tecken. Dagen började med att dela ut lite samhällsinformation här i Ludvigsborg. Ett litet logistiskt problem uppstod när för få exemplar av samhällsinformationen hade producerats. Nåja det blir en tur till till tryckerifirman i veckan.

Idag hade jag dock god hjälp av en liten barnarbetare. Om inte annat var det trevligt med sällskap i det vackra vädret. Med en avstickare upp till några brevlådor vid Bjävröd blev turen mycket naturskön. Det kan inte sägas för ofta, men vi bor i en fantastisk natur här ute i Ludvigsborg. Det småbrutna landskapet gör det till en händelserik upplevelse att cykla runt även korta sträckor.

DSC_0753Nästa event på dagen var med Centerpartiet i Hörby som hade anordnat familjedag på Södertos fotbollsgolf. Vid detta laget var det riktigt varmt så det tog på psyket att sparka bollen runt banan.

Att ge sig ut i ruffen var ett äventyr, speciellt om man som jag hade kortbyxor på sig. Nässlorna gjorde att insatsen blev lite högre för att göra bra inlägg tillbaka till fairway. Det är klart att man blir lite mer ödmjuk i TV soffan nu i VM tider när man sitter och skriker på spelarna med en tydlig instruktion om hur det vackra spelet skall genomföras.

DSC_0733Allt övervakades är styrelsens egen paparazzi som dök upp bland nässlorna och dokumenterade alla möjliga snedsparkar som levererades under dagen. Nåja, vad är det om 100 år?

En gruppbild och kandidatbilder togs också under dagen. I strålande solsken togs bilderna så skuggorna kommer bli spännande i valbroschyrerna.

Själv är jag normalt inte så bildskön och dagen till ära så hade jag en finne under näsan som inte gjorde saken bättre. Förhoppningarna om att partikansliet kan retuschera bort den kanske inte skall vara så högt ställda. Det är med spänning jag ser fram emot valmaterialet.

Fotbollsgolfen var dock ett krävande äventyr som drog mycket energi. För dagen hade Alling dukat upp med en rejält med grillad korv runt det 15e hålet (eller vad det nu var – vid det laget hade jag tappat räkningen både på sparkarna och hålen).

DSC_0761 Snackisen framför andra var sista socialnämndsmötet där de två moderata toppkandidaterna Eva Lindholm och Martin Nilsson plötsligt beslutade sig för att man inte skulle vara en del av femklöversamarbetet längre. Helt sonika tågade de ut. Tänk om vi bara hade jobbat in rutinerna med Janes gula och röda kort, så hade Birger på mötet kunna lyfta ett av dem och beordra kvarsittning.

Nåja, jag känner att det finns material för en hel bloggning om bara det ämnet. Men nu får jag dra ett sträck här för nu börjar arbetsveckan med lite vila över natten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.