Cykelvägarna är lackmuspappret i Ludvigsborg

I veckan har översiktsplanen lagts ut på kommunens hemsida. Ladda ner och läs den gedigna mängden dokumentation på denna sida. Det är en intressant läsning för oss Ludvigsborgare.  Låt oss under några artiklar analysera hur de som skrivit översiktsplanen ser på Ludvigsborg.

Första delen är cykelvägarna ut från byn. Fråga varje Ludvigsborgare om vart det är viktigast att kunna cykla? Är det till Hörby? Är det till Södra Rörum? Nej, det är naturligtvis till de utmärka kommunikationerna i Höör och stationen där. Hur ser då den kommunala planeringen ut?

cykelvägar

Gula prickar är befintliga cykelvägar. Nya GC vägar enligt cykelvägsplan 2014-2025. Grå prickar är nya gång och cykelvägar.

De lokala politikern har de senaste åren jobbat för en cykelväg till Hörby, ca 8km, i stället för att binda ihop Ludvigsborg med Höör, ca 400 meter. Det är uppenbart att de som lobbat för cykelvägen mot Hörby har inte jobbat för Ludvigsborgarnas bästa.

Det hela handlar om att få mest kräm för pengarna och för Ludvigsborgs del är det att kopplas samman med cykelnätet i Höör. Dessutom sker detta till en mycket lägre kostnad än cykelvägen till Hörby.

De styrande kadrerna i Hörby har under den innevarande mandatperioden varit fullt sysselsatta med triangulera i den kommunala maktkampen. Inte ens när det var byavandring här i Ludvigsborg i början av denna månaden kunde man svara på hur planen ser ut för de felande länken över kommungränsen.

DSC_0215

Cykelvägsbygget i Höörs kommun utmed Sätoftavägen. I skogsbrynet går kommungränsen och ytterligare en bit bort ligger Ludvigsborg

Det är uppenbart att det inte finns någon i ledande ställning i kommunen som, har varit inblanda i planeringen i kommunen de senaste fyra åren, som har haft Ludvigsborgarnas perspektiv. Låt de kommande fyra årens politik få ett perspektiv utifrån medborgarnas behov och inte så mycket av maktfullkomliga isolerade politiker.

I översiktsplanen skall det klart och tydligt framgå prioriteringarna för cykelvägarna. Att kommunen skall plocka den lågt hängande frukten är uppenbart och skall framgå. Ludvigsborgarna skall inte vänta till 2025 innan vi fixar den felande länken tillsammans med Höörs kommun!

tur i oturen

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.