Censurera din blogg…

… annars kastar vi ut dig.

Vad skulle du gjort? Att radera blogginlägg som kommenterats skandalöst av det moderata kommunalrådet och därmed undanhålla information från väljarkåren i Hörby? Det var det sista jag skulle göra och jag ångrar mig inte en sekund, varken då eller nu.

Moderaterna försökte, liksom på riksplan där historien friserades friskt, rätta till vad som hade hänt inom partiet inför det nu stundande valet. I stället för att konstatera fakta visade man en sida av sig själva som odemokratiska, informationsbegränsande och intrigerande.

Detta medvetna moderata ställningstagande medförde  i förlängningen mångfalt större skada genom att försöka radera historien än att förhålla sig till verkligheten. För att lyckas med friseringen kastades dessutom ett 10-tal politiker ut ur partiet eller sattes i karantän under resten av mandatperioden.

Så när Skånskan idag rapporterar att det finns en risk för minskat valdeltagande på grund av konflikterna så säger jag tvärt om att det är dags att sätta foten på gasen i stället för befolkningen. Sätt er in i vilka de företrädarna är som ni tänker rösta på? Vilka demokratiska perspektiv står de för?

Vi behöver ingen visselblåsarfunktion för att varje medborgare skall axla sin plikt. Att stå upp för värderingar som det fria ordet och stå upp för att demokrati även skall gälla i Hörby. Det är varje medborgares plikt att se till att dessa värderingar skall fortsätta finnas i första rummet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.