Dags att agera mot ersättningarna

Har vi rätt hastighet i besluten och de perspektiv de grundar sig på?

Idag har jag fått reda på att Socialnämndens arbetsutskotts agenda har kraftigt rensats. Ny ställföreträdande socialchef  med biträdande socialchef har kommit på plats och arbetet flyter på med mycket gott resultat. 

Det är hög tid för kommunstyrelsen att ta sitt förnuft till fånga och rulla tillbaka beslutet. Beslutet var fel och dessutom demoraliserande för alla som jobbar med den ansträngda ekonomin.

Jag har pratat med tillräckligt många alliansbröder och systrar i Socialnämnden för att veta att en majoritet står bakom begäran att arvodesfrågan skall upp igen på KS bord för att de tillfälliga ersättningarna skall ta bort. Nu är det handling som gäller. Att det finns de som står bakom eller inte har en åsikt i frågan inom alliansen skall man i ärlighetens namn också säga, men dessa är i minoritet.

Spelreglerna är tydliga för oss politiker och dessa skall vi hålla oss till. Rättning i ledet och minskning av fartblindheten är ett måste för att vi skall lyckas med vårt uppdrag att utveckla kommunen till en effektiv servicemaskin. Genomförandet börjar på toppen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.