Kafka skulle hitta material till tre kapitel i Hörby

Turerna går vidare med ersättningen till Socialnämndens arbetsutskott. Anders Larsson från centern har överklagat beslutet till kammarrätten huruvida beslutat fattats i enlighet med reglementet. Vårt kommunalråd framhärdar intervju i Skånska dagbladet att beslutet var rätt. Artikeln avlutas med att, eftersom överklagan har inkommit, så ska beslutet inte röras; beslutet kan ju vara fel och behövas rivas upp. Detta är ju bisarrt.

Men detta är i grunden ingen pengafråga. Argumenten att bytet av förvaltningsledningen ställer högre krav på bandbredden hos politiken är fel. Snarare är det tvärt om, att en förvaltningsledning som inte går på fullfart på grund av skiftbyte, behöver mindre av politik. Det är inte nämnden som skall utbilda förvaltningsledningen – vi i nämnden ger direktiv och begär beslutsunderlag. On the job training är utanför nämndens ansvarsområde och säkerligen även utanför dess kompetens. Rågången mellan politiken och förvaltningen skall vara kristallklar, och jag säger att nu räcker det.

Man kan lappa och laga ett läckande skepp med silvertape, men bra blir det inte. Majoriteten i nämnden tycker ersättnignen är fel, allmänheten rasar och de anställda blir förvillade av de dubbla budskapen. Jag blir anklagad för populism när jag hävdar detta, men det kan ju faktiskt vara så att allmänheten har rätt.

3 svar på ”Kafka skulle hitta material till tre kapitel i Hörby

 1. Lars Ahlkvist

  Förvaltningsledningen anser att de behöver ledning av nämndsledningen, kommunstyrelsen anser också det. Enigt beslut var det, och vår moderata grupp har inte sagt emot.

  Du, och ett par andra är emot, och anser Dig ha stöd av allmänheten. Det är inte vad jag hör. Det är få av alla de jag pratar med (Och de är många) som anser att den situation som är idag fungerar att lösa inom ramen för de låga arvoden som Hörby kommun har idag. Kan Du ta ledigt på halvtid från Ditt jobb utan ersättning mer än 5000:- i månaden för att ta fullt ansvar för att få rätt på 29 miljoner i underskott utan ordinarie förvaltningsledning på plats, vilket inte händer förrän i början av juni.

  Synd att detta tar fokus från huvuduppgiften. Har en insändare i morgon (om SkD har plats) som talar om behovet av fokus på sådant som ekonomi i balans, extern analys (inte alla som vill ha den ju:-), satsning på LOV, valfrihet för äldre och en lokalförsörjningsplan som fungerar.

  Alla som vill bidra till att fokusera på huvuduppgiften är mycket välkomna! Vik hädan, populister och bakåtsträvare, oavsett partitillhörighet!

  Svara
 2. Lars Ahlkvist

  PS: Här ett blogginlägg om viktiga värderingar: http://larsahlkvist.blogspot.com/2011/05/det-ar-varderingar-som-ar-viktiga.html

  Tror för övrigt att Kafka skulle bli desperat i de vindlingar Du gräver ner Dig i. Korta bollar, ingen strategisk blick, rädsla för rubrikerna. Brrrr. det är så politiken slutar utvecklas och missnöjespartisterna växer fram. Hörbypartiet, SPI, Sverigedemokraterna. Korta bollar, rubrikspring, rädsla, ingen känsla för vad som krävs långsiktigt.

  Kan inte låta bli att fråga: Har Du funderat på vilken valsedel Du tänker kandidera på nästa gång. Eget parti, Missnöjespartierna, ett parti som vill ta långsiktigt ansvar? Hoppas det är det sistnämnda, för då fyller Du en viktig plats. De andra två alternativen är som att skriva i vatten, det känns viktigt just då, men två sekunder efteråt så finns det inte mer.

  For what we are about to receive, make us truly thankful!

  Svara
 3. Vilken valsedel skall jag välja?

  Hmmm …

  Att önska att en partikamrat ska lämna partiet med en hänvisning till missnöjespartiet för att han har andra åsikter än en själv i vissa frågor kan man varken kalla empatiskt eller framåtanda – snacka om att ”sluta utvecklas”!

  Sluta med påhoppen och fokusera på en konstruktiv debatt tack … det är i alla fall vad vi väljare vill se … fast det kanske finns önskemål om att vi också ska vända oss till andra valsedlar.

  Tråkig attityd och stämning 🙁

  Kommuninvånare och väljare

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.