Det fräser och stänker, men helt utan konsekvenser


Läser i gårdagens Skånskan (2012-02-07) att Miljöpartiet vill fortsätta att vara en del av femklövern i Hörby. Jag blev väldigt förvånad efter de utfall som kommit från deras representanter på sistone, både i tidningar och i fullmäktige.

I fullmäktigedebatten var Miljöpartiets båda representanter uppe i talarstolen flera gånger och berättade hur hemska delar av alliansen är mot dem. De som satt närmast talarstolen behövde regnkläder att värna sig mot det stänkande fräsandet.

Vem är det som låter i det miljöpartistiska språkröret?

Hos en talare pågick det så länge att denne var tvungen att fylla på vätskemagasinet under resans gång. Det gick nästan så långt att ordföranden var tvungen att avbryta överläggningen för att torka upp på golvet så att ingen halkade, ungefär som på en basketmatch när en spelare ramlat.

Men nu har man sansat sig lite och ber om att få vara med i gänget igen. Men vi noterar att det inte sker genom att man sträcker ut en öppen hand, utan mer en vass armbåge. Läs artikeln i Skånska dagbladet. Miljöpartiets ordförande och huvudstrateg kommenterar:

– Vårt mål är att skapa ett långsiktigt hållbart Hörby på alla områden, och det gäller också värderingarna. Om vi inte står upp för dem blir det kaos. Jag hoppas att övriga partier också vågar säga ifrån och tittar över sina värderingar. Det gäller framförallt Moderaterna.

I nästa andetag säger de att det gäller att titta framåt… Hur skall man kunna göra det när man har dessa ältande Miljöpartister rännande runt omkring och sprider halvsanningar, rykten och och rena hittepå historier. Det enda som är konsekvent hos dem är att Moderaterna är det som är skulden till allt ont, allt annat är vilt skjutande från höften.

Även angående ordförandeposten i socialnämnden har man tänkt om. Man säger i Skånskan

– Jane har bestämt sig för att fortsätta som ordförande i socialnämnden, och i partiet har vi fullt förtroende för henne.
– På fullmäktige lyste det igenom att hon har blivit väldigt illa behandlad, och att arbetsklimatet i nämnden har varit svårt att hantera.

Lyste det igenom? Faktum var att det endast var två miljöpartister som var uppe och hävdade det. De övriga var uppe och anmärkde på den bristande exekveringen. Jag måste säga att det är en lätt jobbig pedagogisk situation som Miljöpartiet har kommit i. Innan måndagen gick socialnämndens ordförande ut och hävdade att det behövdes en ny politisk ledning i socialnämnden. Bara dagar senare hävdar man från miljöpartistiskt håll att förtroendet för den politiska ledningen finns kvar. Ordföranden själv ville upplösa sin egen nämnd för att den inte fungerar – ja, det var ordförandes eget förslag att lägga ner den – trots att den är så bra! Jag förstår inte logiken.

Det kommer så många motsägelsefulla budskap från det miljöpartistiska språkröret i Hörby, att man undrar vem det är som står och hojtar i andra ändan och med vilket syfte. Det går så snabbt i röret ibland, att man tror att det är självaste Claes af Geijerstam som är framme och smattrar i tratten.

Ena dagen är det förfärande maffiametoder och bara dagar senare är det samarbete med maffiososarna. Andra dagen är det att stå upp för eviga värden, för på tredje dagen är det kompromisser med ”mobbarna”. Tidigt i veckan är det långsiktigt samarbete i Hörby, senare i veckan är det löften om slut på sammarbete så fort någon säger emot.

Jag skulle vilja säga att när Miljöpartiet står upp, då blir det kaos. För ärligt talat, vem är behjälpt av kamrater som helhjärtat jagar väderkvarnar (eller är det vindkraftverk) i jakt på äran? Är det bara jag som har svårt att hänga med, och då snackar jag inte bara Clabbe? 

Så om nu ordföranden blir tillbakasatt på den tron som så aktivt har försökts raseras, så gör vi inget annat än välkomnar henne tillbaka. För en sak är säker, samma besättning finns kvar och den är än mer fast beslutna om att avsluta det vi har påbörjat: vi skall ha ordning på ekonomi och det är prio ett till tre. Det är bara att börja umgås med den tanken.

Trots att jag funderat mycket på skeendet, finns det en sak som jag inte riktigt kan släppa när jag tänker på ”farsen”. Frågan är om det misslyckade raserande och tillbakasättningen har orkestrerats av en och samma konstellation. Låt oss placera våra miljöpartistiska bröder och systrar i den politiska karantänen tills vi har rökt ut den frågan – för när vi får reda på det, kommer många andra frågetecken räta ut sig känner jag. 

Till sist, även om det svänger betänkligt på den miljöpartistiska slaka linan, kan de alltid lita på att kursen ligger fast i socialnämnden, och det måste ju vara positivt för dem att kunna förhålla sig till.

4 svar på ”Det fräser och stänker, men helt utan konsekvenser

 1. bsa123

  Problemet i socialnämnden finns internt i miljöpartiet. Det var som Pelle
  kommenterade i fullmäktige att problemet är en ledarskapsfråga.
  Jag håller helt med att MP bör lämna socialnämnden

  Svara
 2. Torjörn Malvå

  Käre PerElis !

  Jag skal mycket kort svara dig. I övrigt vill jag inte debattera på denna låga nivå.
  Jag anser att din blogg har nått sitt lågvattenmärke, med stor brist på konstruktivitet. Det måste ha gått väldigt långt i utförsbacken, eftersom du bara raserar och kastar skit genom ditt usla ordval och elaka bilder.
  Tycker synd om dig! Du borde kunna bättre!

  Torbjörn Malvå

  Svara
 3. Snorkfröken

  Nej, detta blogginlägg från Per-Elis är i sig inget lågvattenmärke. Tvärtom är det en väldigt bra summering över lågvattenmärkena a) ”lägga ner eller inte lägga ner”och b) ”vara med eller inte vara med”. Och, TB, dessa två lågvattenmärken är allt annat än konstruktiva.

  Svara
 4. josephine bengtsson

  Läser ofta bloggen för den är pang på och rolig, och har följt hela den sorgliga historian i tidningen. Vill inte lägga mig i med nu får Malvå lägga ner – snacka om lågvattennivå – hans påhopp på moderaterna i artiklar och insändare – kan man komma längre ner utan att stranda för gott?

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.