En eskalering av läget….

Igår var det kommunstyrelsemöte. Redan klockan ett på eftermiddagen tvingades man till kommunhuset för att fortsätta kampen för fred och frihet*. Vår näst högste politiska företrädare kommer till mötet i militäruniform. Jag inser genast att det är en eskalering av läget i kommunen.

Nåja, hela politikerkåren vrider sig av obehag när jag skriver om detta, men jag tycker faktiskt det är roligt, för visst har vi tagit ett steg framåt – borta är den tid när vi hade plåtbeslagna legionärer i by och i stället har vi fått en modern militär.

Men vi får inte ta lätt på detta – jag blev personligen mycket orolig. Vi måste sätta oss till motvärn, så jag tog kontakt med framtiden och bestämde träff med imperiets stormtrupper idag. Efter avslutade förhandlingar tog vi nedan bild på Clemenstorget i Lund innan vi skiljdes åt.

Även om man kallar mig Hörbys Darth Vader så lämnar min maskering mycket att önska.

Gemensamt bedömde vi situationen mycket allvarlig och säkerhetsläget svårt. Vi bestämde att vi behöver ett antal AT-ST maskiner för att kunna hantera situationen. Tyvärr har smeden här i Ludvigsborg packat ihop verksamheten så vi har ingen given leverantör.

Ikväll har jag tagit kontakt med upphandlingsenheten i Lund för att få hjälp med att göra en offentlig upphandling av maskinerna. Vi hoppas verkligen att kvalitetskriterierna kan hållas så att AT-ST enheterna kan hantera alla vägbulorna i samhället.

Nåja, nu är det fredagskväll och vi skall inte tyngas av real kommunpolitik när vi skall ha trevligt. Fast faktum är att jag säger emot mig själv nu. Igår på förmiddagen var jag verkligen energilös, men efter kommunstyrelse mötet hade jag återfått energin att engagera mig för mina frågor i kommunen. Energin var så stark att jag var tvungen att ge mig ut och springa i Fulltoftaskogarna.

Låt mig återkomma i helgen med min take-away från mötet i torsdags.

Noterar att min bloggar-kollega Lars Eriksson behöver lite energi han också – kila över till hans blogg och läs om den nya Facebook strategin: Lars Erikssons blogg.

* Angåendet citatet ”the fight for peace and freedom must go on” så kommer det från den alldeles utmärkta dramadokumentären ”Repmånad”. Det finns ingen anledning att inte kolla på den igen och dra oss till minnes när svenskt försvar var stark och kunde stå emot ryssen.

3 svar på ”En eskalering av läget….

 1. Edvin

  Värt att notera är att den absoluta sluthjälten, Luke Skywalker, har GRÖNT ljussvärd, liksom många av de andra goda. Främst Yoda, symboliserar mycket bra miljöpartiet. De goda och kloka.

  Svara
 2. Per Elis

  Anakin Skywalker hade ett blått och Darth Vader hade ett rött…. ibland är det så att skenet bedrar… Forskning har visat att det är svårt att mappa färgen på jedi svärd till den enskildes politiska åsikter. Många har hävdat att Darth Vader var Socialdemokrat, speciellt i episond VI….

  Svara
 3. Edvin

  Och Anakin visade uppenbara brister redan innan han blev ond. Precis som såväl den borgerliga som socialdemokratiska och borgerliga politiken. Tacka vet jag de gröna, kunniga miljöpartisterna!

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.