En helt annan tydlighet krävs från Sveridemokraterna

Det är med förfäran jag läser om de uttalanden som Ronny Esbjörnsson skall ha gjort i olika kommentarsfält om statsministern och immigrationsministern. Läs om dem på nyhetssiten nyheter24.se.

Vad som dessutom är än värre är det officiella svaret från SD i Hörby som glider på tydligheten. Uno Johansson är ordförande i SD i Hörby och säger till nyheter24.se om Ronny Esbjörnsson:

– Han är lite försynt. Han menade inget illa med det alls med hoten, säger Uno Johansson.

Det är en överslätande attityd som är fullständigt oacceptabel. Det skall vara en nolltolerans mot ett språkbruk som förråar politiken. En extrapolering av detta beteende och man hamnar hos Breivik och dennes föreställningsvärld.

Det finns ingen som har någonting att vinna på detta beteende, speciellt inte Sverigedemokraterna själva. Demokrati är en långsamt malande kvarn för att insynen och klokheten skall beredas utrymme i beslutsprocessen. Revolutionära tankegångar med våldsamma annotationer hör inte hemma i det svenska systemet.

Vår värld här i Hörby och i Sverige är som kommunicerande kärl med utlandet och andra kulturer. Det har varit så genom alla tider och kommer fortsätta vara det. Jag är ingen patriot eller nationalist, men det som vi har här i Sverige och som vi varje dag måste kämpa för att behålla, är att demokrati och transparens går segrande ut från varje diskussion och varje beslut.

Det är djupt bekymmersamt att SD i Hörby inte är med på den båten.

Läs artiklar om detta i SkD: ”Hotfulla SD-inlägg mot Reinfeldt” och SDs svar ”SD-politiker kan få sitta kvar trots dödshot

14 svar på ”En helt annan tydlighet krävs från Sveridemokraterna

 1. Filip Persson

  Ditt uttalande hedrar dig. Mot dumheten kämpar till och med Gudarna förgäves men mot flatheten kan vi stå upp till kamp 🙂

  Svara
 2. Snorkfröken

  Jag hoppas att det inte bara ska vara ”nolltolerans mot ett språkbruk som förråar politiken”, utan även NOLL tolerans mot rasism som företeelse. Fredrik Reinfelt relaterade härom dagen till att invandrarna är Sveriges hjältar, ett uttalande som förhoppningsvis inte bara gäller för Nya Moderaterna på riksnivå utan även på kommunnivå inom detta parti.

  Svara
 3. KHland

  Med de åsikter som Reinfelt uttalar så får han räkna med att sådana hot förekommer, Eller? Är något han själv har myntat

  Svara
 4. Trött betraktare

  I ett normalt, demokratiskt parti hade Esbjörnsson varit helrökt. Björn Söder verkar ha fullt upp med att städa i SD – Peer Pedersen i Östra Göinge, Oldrich Pulkert i Örkelljunga och nu Ronny Esbjörnssons uttalanden, för att ta de senaste dikeskörningarna i den bruna, skånska myllan. Ju fler lokala SD:are som uttalar sig om Esbjörnssons bravader, desto bättre – då får ju väljarna veta vilka värderingar de står för och välja förtroendevalda därefter.

  Svara
 5. Gråbaggen

  Läser att det varit stora problem på ett HVB hem som hyses åt Malmö kommun lite söder om Hörby. Även att det finns sk etableringslägenhet inne i Hörby för dessa.
  _Fråga 1: varför tillåter Hörby kommun att HVB hem förläggs inom kommunens gränser?
  Varför ska vi som skattebetalare i Hörby betala dåliga beslut tagna av Malmö (och staten)
  Fråga 2: Varför upplåter Hörby kommun etableringslägenheter för dessa malmöungdomar(vuxna?) Jag som skattebetalare i Hörby ser inget intresse i att dessa personer bosätter sig i vår kommun, och belastar oss med framtida socialbidrag.

  Referens: http://www.hvbguiden.se/hvbhem/visa/id/7608/baggium-arwen-horby
  Den nätta kostnaden för dessa ungdomar är mellan 3000 o 4000 kr per dygn.
  Per ungdom alltså. Sveriges skattebetalare betalar alltså mellan 50000-70000kr per dygn för detta hem. Hur många HVB hem finns det då i landet? Jag är för rädd att veta svaret på miljardflödet av pengar, samtidigt.som våra barn och äldre får det allt sämre.

  Tyvärr har SD en dålig agitator, som uttrycker sig klumpigt. Tyvärr då det egentligen är så enkelt att sticka hål på multikulti-ballongen som jäser
  Hoppas på bättre ledamöter och mindre PK-media förtryck mot valet 2014

  Svara
  1. Grön Ungdom Hörby

   Vadå framtida socialbidrag?

   Så, du menar på fullaste allvar att alla invandrare i det boendet kommer bli socialbidragstagare i framtiden?

   I min tanke kommer detta i framtiden bli starka, handlingskraftiga arbetare precis som denna generation Svenskar och invandrare vi har i landet just nu. På så sätt kommer de också betala skatt åt staten och kommunen…

   Svara
   1. Per Elis Jansson

    Just denna tanke har jag försökt att få fram ett svar på från socialtjänsten i Hörby. Till mig säger man att kommunen är framgångsrika i sitt integrationsarbete, men när jag bad om siffror på hur framgångsrika man är på att integrera individer, är det omöjligt att få fram dessa siffror. Upprepade gånger har jag frågat efter detta, men svaret uteblir.

    Så även om vi gärna vill se att de nyanlända är starka och handligskraftiga arbetare (som vi hoppas att vi svenskar är…) så kan vi inte säga att den politik vi har nu verkligen levererar på den fronten.

    Och är det så att man inte kan mäta effektiviteten, hur skall man då kunna fatta faktabaserade beslut om förbättringsåtgärder?

    Just det faktum att man inte kan få fram några siffror om effektiviteten i verksamheten är troligtvis den största drivkraften i främlingsfientligheten.

    Svara
    1. Grön Ungdom Hörby

     Men då är det ju verkligen inte invandringens eller integrationens fel som Sverigedemokraterna vill få det till, det är ju helt uppenbart politiken som brister lite varstans, i och med en borgerlig majoritet 😉

     Enligt denna undersökning som jag dock bara skummade igenom är många invandrare som invandrade -97 numera tre fjärdedelar i jobb som hade gymnasial utbildning och hälften av de lågutbildade i jobb. Detta talar tydligt språk på att dessa kan sköta sig och visa sig vara handlingskraftiga arbetare. http://www.scb.se/statistik/_publikationer/LE00001_2010K01_TI_03_A05TI1001.pdf

     Så, det är judefinitivt inte invandringen som brister vilket Sverigedemokraterna mer än väldigt, väldigt gärna vill göra det till. Det är ju uppenbart politiken som brister.

     Svara
  2. Per Elis Jansson

   Om Malmö kommun köper tjänster av företag som är verksamma i Hörby kommun är det inget som Hörby kommun kan eller skall säga nej till.

   Vi i Hörby köper på samma sätt plater till våra hjälpbehövande i andra kommuner efter behov och det är inget konstigt med det. Jag har själv varit med och fattat dylika beslut i Socialnämndens arbetsutskott och kommungränser har inte varit den primära faktorn.

   Om kostnaderna däremot kan man säga mycket, men det har väldigt lite att göra med multikulti ballongerna. Som du kanske förstår är jag lite multikulti av mig själv… men jag skall vara Edvinds kommentar om kostnadsperspektivet.

   Svara
 6. Gråbaggen

  Vänligen läs hur verkligheten ser ut för de kommuner som har stor invandring de sista åren från Somalia, Afganistan och MENA
  Kommunalråden i dessa kommuner formligen går under , tex Växjö, Katrineholm, med flera
  Här senast kommunalrådet i Växjö
  http://www.smp.se/nyheter/lobbyn/vaxjos-flyktingmottagande%283347092%29.gm
  5 av 600 personer har ett arbete efter 1,5 år.
  Grattis skattebetalarna i Växjö, ni har fler munnar att mätta de kommande 50 åren.
  Grön ungdom, hur kan ni vara så blåögda och inte se belastningen som denna massimport av analfabeter ger.
  Jag välkomnar kompetent invandring av specialister, men det som pågår nu i landet är en smärre katastrof.

  Svara
  1. Grön Ungdom Hörby

   Vart tusan vill du vi gör av de rastlösa Etniska Svenskar mitt i livet som är analfabeter, sjuka, diverse annat. När jag läser vad du skriver blir jag uppenbart rädd, du skriver liknande det som hände i och med förintelsen. Utvecklingsstörda, vad ska vi göra med de?

   Vi är ett välmående land som vill och säger JA till invandring, 55% tillochmed. Kompetent invandring av specialister, pyttsan!

   Har du ens besökt Malmö och åkt en Taxi?! Jag har aldrig åkt en buss eller taxi som körts av en invandrare som inte varit högutbildad!

   Vet du vad som frodas iochmed att vi springer runt och är rädda för att något är annorlunda och olikt oss, jo, hat! Hat har aldrig någonsin, aldrig någonsin förut bidragit med något vackert… Får jag fråga om den hets som bedrivits mot sjuksköterskor är något som stör dig lika mycket?! Den är exakt, exakt likdan som den mot invandrare och dessa socialbidrag som hela tiden kommer på tal.

   Hälsar Grön Ugdom, Etnisk Svensk med blåa ögon och blont hår

   Svara
 7. Gråbaggen

  Man ska vara helt på det klara med att inget land historiskt kunnat kombinera mer eller mindre fri invandring med ett socialt trygghetssystem.
  Så du ska snarare se mina inlägg som ett skydd för de svenskar som just har haft oturen att födas med handikap, är pensionärer eller på annat sätt har problem som gör dem beroende av det sociala trygghetssystemet som byggs upp av en hög andel förvärvsarbetande.
  Alternativet till vår traditionella svenska modell är att vi har ett samhälle mer likt USA, de som jobbar behåller sina pengar till större del, och resterna blir mycket fattigare utan säkerhetsnät. Vi kommer att se ännu mer tiggeri samt svartarbete. (Notera att det redan syns både ökat tiggeri och illegalt arbete av papperslösa/avvisade som uppehåller sig i landet). Så av dessa modeller har vi att välja vilken vi vill se i det land vi har kärt och vill bo i.

  Som ytterligare befästning av att de senaste årens mottagande kostar massor för kommunerna finns följande artikel (nu från Borlänge som öppnat portarna på vid dörr de sista åren)
  http://www.dalademokraten.se/Borlange/Fler-maste-ta-ansvar-for-flyktingmottagningen-1/

  Det är uppenbart att dessa kommuners social-budget helt gått överstyr pga att de får en kraftig ökning av social-bidragstagare, och nu vill fråga pappa staten om mer pengar. (notera att även pappa statens pengar kommer ifrån oss skattebetalare, och när de inte räcker till så blir det en prioriteringsfråga som riskerar drabba framförallt de svenskar som har det sämst och och är neroende av samma kaka som nu fler vill vara med och dela på)

  Ivarjefall, när man läser ropen på hjälp från Växjö, Katrineholm, Borlänge osc med stora underskott i social sektor, kan jag inte låta bli att tänka på att även Hörby och Höör har underskott i socialbudgeten. Finns det samband? Vad beror de på? Har vi en kommunal öppenhet och journalistik som vågar skriva i klartext vad varje delunderskott härstammar ifrån. Trendlinjer, beroende och slutsatser måste få lov att visualiseras, precis som Per-Elis skriver, annars blir det spekulationer.

  Till sist Ang sjuksköterskorna, jag antar att det var löneupproret som du menade, och det stödjer jag fullatändigt. Självklart är det en skam att välutbildade sjuksköterskor erbjuds löner under 24000. Men jag antar att de som Landstingsanställda är beroende av den skattekaka (löneutrymme) som finns totalt sett, och då är vi återigen tillbaka i prioriteringar. Vad ska vi göra med de skattepengar vi skrapar ihop huvudsakligen från innovativa exportföretag.
  Alla kan inte få allt. (vettig nivå på pension, sjukvård o bidrag)
  Vi kan inte rädda alla i världen från fattigdom (var drar vi gränsen för hur många vi ska rädda)
  osv.

  Svara
  1. Grön Ungdom Hörby

   Jag vill gärna ha svar på det påståendet du kommer med först…

   När du gett ett svar på vilket land som misslyckats med fri invandring, är jag beredd att bemöta det då. Om du svarar USA eller etc. lägger jag ner debatten, för det är en helt different politik, såväl ekonomiskt som hälsopolitiskt. Ta därför ett land som Sverige är nu som misslyckats med invandringen. Då bemöter jag det.

   Och det här att du vill skydda de Svenskfödda utvecklingsstörda.

   Låt mig då ifrågasätta denna mening ”Grön ungdom, hur kan ni vara så blåögda och inte se belastningen som denna massimport av analfabeter ger.
   Jag välkomnar kompetent invandring av specialister, men det som pågår nu i landet är en smärre katastrof.”

   Jag återupprepar, vad ska vi göra med de Svenskfödda med liknande problem? Och vad är det som gör att du inte vill öppna upp och välkomna ett folk som inte har det lätt i sina hemländer?

   Jag känner ett 10-tal ensamkommande flyktingbarn som när de kom hit inte hade nånting, hade de stannat hade de garanterat avlidit. Hade du valt att välkomna de, eller låta de stanna?
   Vi måste se individen, inte pengarna. Visst, vår värld och vårt land är i stort behov av ekonomin och våra starka resurser, men när vi har resurserna, då måste vi öppna upp och välkomna de som behöver vår hjälp. Du har ditt val, men jag säger Ja till mångfald, frihet och en värld där vi ser varandra och individen, INTE profiten. Sen får du välja hur du vill ha det…

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.