En högtidsdag för demokratin

Av | 2014-09-14

Flagga

Idag är det den 14 september 2014. Idag är det valdag. Idag skall alla svenskar göra sitt val om vem som skall representera oss, folket, de kommande fyra åren.

Det har varit en spännande valrörelse där partierna har berättat om de visioner man har. Bilder om hur Sverige, Skåne och Hörby skall se ut har lanserats.

Oavsett bakgrund, ekonomiska situation, etniskt ursprung o.s.v, så har var och en lika mycket att säga till om. Möjligen kan det kännas hopplöst att vara en i mängden och inte direkt se länken mellan din lapp i kuvertet och styrelseskicket.

Det är lätt att resignera inför övermäktiga uppgifter där vi som individer står oss slätt men där vi som samhälle är starka. Denna högtidsdag så vill jag citera Churchill:

Många typer av styrelseformer har prövats och kommer att prövas i denna värld av synd och bedrövelse. Ingen påstår att demokrati är perfekt eller allsmäktigt. Det har sagts att demokrati är den sämsta styrelseformen som har prövats, bortsett från alla de övriga formerna som prövats genom tiderna.

Så idag vill jag uppmana dig till två saker:

  1. Gå och rösta; förra valet röstade 85% för demokratin. Öka denna siffra och visa att vi tror på demokratin.
  2. När du gör ditt val, gör ett medvetet val där du vet vem det är som representerar dig. På så vis skapar vi en vital demokrati.

Lycka till med ditt val så ses vi på andra sidan.

Ett svar på ”En högtidsdag för demokratin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.