En resa börjar med ett steg… en hemresa med dy till anklarna

Tycker ni att det har varit lite tomt här på bloggen? Jag har haft min sommarledighet i slutet på oktober i stället för i somras när projektet exekverade som mest. Projektets slut och dotterns höstlov sammanföll magiskt och vi tog en resa till varmare land. Hennes kritieria var en lång flygresa och värme…

Efter sommarens pendlande till Taiwan var min kvota av just dessa parametrar redan fylld, men vad gör man inte. Och dessutom så var det no strings attached från jobbet, som var avslutat – jag var verkligen ledig för första gången på mycket länge. Vi åkte till Filippinerna och ön Malapascua som vi varit på i tio dagar. Ön har inga bilar! Helt fantastiskt och för att komma dit är det småbåtar som gäller.

Visst var det varmt och visst har vi blivit solbrända trots att vi båda har badat med kläderna på. När vi hade varit där fyra dagar kom en tyfon (jag är förföljd av tyfoner denna sommar) och Internet-förbindelsen bröts. Ett antal dagar var ön avskuren från Internet: ”utan Internet försmäktar vi på denna ö” för att travestera Pippi.

Hotellet som vi bodde på hade inte lyckats få igång förbindelsen en vecka senare… Så man har de senaste dagarna hoppat runt mellan olika resorts som har varit mer framgångsrika att återställa ordningen. Inkorgen var full med rapporter om det politiska dramat i hemorten. Att vara borta en vecka från all information accentuerade verkligen att det politiska landskapet i Hörby har förändrats.

Nåja, jag har oturen att vara på andra sida jorden varje gång när något dramatiskt händer i Hörby lådan. Det mest positiva med det är att ingen kan anklaga mig för att vara drivkraften eller gnistan bakom skandalernas exploderande, även om en del gärna vill påskina detta.

Idag bär det dock iväg hemåt. En resa börjar med ett litet steg, heter det ju, men i detta fallet var ebben så låg att denna hemresa började med att jag vadade i dyn tillbaka till taxin på ”fastlandet” på ön Cebu mitt i den Filippinska övärlden.

Vadarfågeln med det latinska namnet Perelis har distinkt långa ben och sand mellan tårna. Stark Filippinsk man tog dotter under ena armen och min resväska under andra...

Nu i Singapore där en M&M automat har inhandlats inför besök på en gratis biosalong i transithallen terminal 3. Mycket trevlig flygplats må jag säga och just gratis-bion värmer i ett småländskt hjärta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.