Finns inga gränser på hur mycket man skall samarbeta

Av | 2015-08-12

Sommarstiltjen i politiken i Hörby bröts av Socialdemokraterna som fann det för gott att skicka in en insändare till Skånskan söndagen den 9. augusti. Där kommunicerades att man skall samarbeta på längden och på tvären för skolans skull.

Det är uppenbart från insändaren att många Svensköpsbor har kontaktat Susanne Meijer och klagat på att kommunen plundrar skolan i Svenköp. Kommunen skickar både inventarier och elever till Hörby.

Det är tydligt att insändaren är ett illa formulerat försök till damage control. Jag funderar dock på hur bra den egentligen fungerar som sådan.

musketör

De tre musketörerna

De tre musketörerna drar upp målet för den Socialdemokratiska skolpolitiken. De skriver:

”Vårt mål är att skapa lugn och ro för elever och lärare, att ge personal, elever och föräldrar långsiktigt besked om hur vi skall förbättra skolan.”

Lite konstigt är det när man har det målet, att det första man gör är att sätta igång turbulensen som ledde till insändaren till att börja med.

Men det är ju inte deras fel… Man pekar på att det är förvaltningen som jobbar med operationen i Svensköp och inte politikerna.

Känner ni igen mönstret? Blir nämnden fälld är det förvaltningen som få skulden. Det kan inte vara roligt att vara tjänsteman i Hörby kommun med sådana politiker oavsett om man jobbar i Soc eller BUN.

Nä, politikerna skall fokusera på samarbete i stället för att regera. Regnbågssamarbetet verkar inte vara brett nog för de tre socialdemokraterna. Först lanserar man en bred parlamentarisk grupp. Sedan skall en kommunövergripande arbetsgrupp tillsättas i höst.

Som om inte det vore nog så skall man sätta igång en medborgardialog. Kommunalrådet har redan haft tillräckligt med medborgardialoger med Svensköpsborna för att hon skall anse sig behöva begrava problemen i en utredning.

Och allt detta sker medan skolan i tysthet monteras ned i Svensköp. Brilliant!

Praktiskt nog kommer det finnas lediga lokaler i Svenköp för att bedriva medborgardialogen i nu när slöjdinventarierna står i Hörby.

Ett svar på ”Finns inga gränser på hur mycket man skall samarbeta

  1. Per Elis

    Läser i tidningen i insändare idag att Svensköpsborna minnsann inte varit imponerad över kommunenpolitikernas svar.

    Intressant nog är att samma nonchalans var det som mötte föreningen Bevara Linderödsåsen när de genom dialog med politiker försökte stoppa vindkraftsparken.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.