Frågan är inte vad konst är längre…

Av | 2012-07-15

… utan hur dumt man får bete sig?

Under veckan har en förvirrad individ kommit till Hörby för att klistra upp bilder på statsministern med ett hårkors i pannan med en uppmaning att man kommer ta honom. Individen som satt upp bilderna hävdar att det är ett inlägg i debatten om Ronny Esbjörnssons lika korkade uttalanden om samma statsminister.

Sydsvenskan skriver om denna sk ”gatukonstnär” och dennes andra utställningar:

I februari dömde Lunds tingsrätt honom för förtal och hets mot folkgrupp sedan han satt upp affischer som föreställde Jallow Momodou från Afrosvenskarnas riksförbund iförd handbojor och halsboja. Tidigare har Park satt upp en burk märkt ”Zyklon-B” (den gas som användes vid massmorden på judar i Hitlertyskland) utanför synagogor i Malmö och Stockholm.

Det här är ju tilltag som är helt sjuka med varje normal referensram. Vi blir påminda om de hot mot demokratin som dessa individer utgör. Som jag skrev tidigare är detta element vars yttersta konsekvens är metoder i stil med Breivik. Extrapolera Dan Parks idéer och man kommer fram till Mijailo Mijailovic.

Svaret på frågan hur dumt man får bete sig får vi förhoppningsvis från åklagare och domstol senare.

Ett svar på ”Frågan är inte vad konst är längre…

 1. Ännu tröttare

  ”Risken för att någon kan ta Reinfeldtbildens uppmaning till våld bokstavligt bekymrar inte Dan Park.

  – Det är deras grej i så fall. Det är inget som jag kan ta ansvar för.”

  Suck.

  Att Dan Park är en ”missförstådd gatukonstnär”, visste vi redan. Hur oansvarig och dum på riktigt han är på en skala, börjar vi också ana oss till. Även jag ser fram emot en prövning av denna kulturyttring, liksom SD:s interna utredning av uttalandet från Hörbys egen hobbyfascist.

  Om det är av omsorg om elskåpen i Hörby som Den Självutnämnde Konstnären har pyntat dem, förtäljer inte historien. Men om det finns ett verkligt behov, får väl tekniska kontoret skicka ut En Räknekunnig Tjänsteman för att inventera antalet fula elskåp, inför att ett korrekt anbudsunderlag, som även revisorerna i efterhand kan tillstyrka, färdigställs.

  Då kan såväl Dan Park som lokala förmågor mäta sina krafter i ädel tävlan. Vem tar bollen i tekniska nämnden?

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.